Бути чи не бути міській лазні у Шепетівці, від якої щомісяця 100 тисяч гривень збитків?

Бути чи не бути міській лазні у Шепетівці, від якої щомісяця 100 тисяч гривень збитків?

Сьогодні, 25 листопада, відбулася чергова сесія Шепетівської міської ради. На розгляд депутатів винесли 48 питань. Левова частка — земельні. Найбільш емоційним стало питання — «різне», бо близько десятка громадських активістів прийшли відстоювати міську лазню, яка наразі перебуває під загрозою закриття.

17 листопада міський голова вже зустрічався з активістами, які прийшли відстоювати функціонування міської лазні.

— Закриття продиктоване економічними показниками. Сьогодні маємо ситуацію, коли лазня приносить 100 000 гривень збитків у місяць. 1 070 грн/куб обходиться закупівля твердого палива. Суттєво зменшила потік відвідувачів епідситуація, бо відвідувати лазню мають право тільки мешканці із COVID-сертифікатами. Підсумовуючи, тижневі витрати на лазню міськводоканалу обходяться у 25 000 гривень, а отримані кошти від діяльності — близько 5000 грн. Що робити із лазнею — на найближчій сесії колегіально вирішуватимуть депутати міської ради. Якщо буде прийнято рішення про компенсацію всіх витрат — лазня функціонуватиме, — пояснив тоді очільник Шепетівської ТГ Віталій Бузиль.

Бути чи не бути міській лазні у Шепетівці, від якої щомісяця 100 тисяч гривень збитків?

Однак, у перелік денний це питання на чергову сесію не додали, бо жодної копійки, яку можна було б виділити на лазню, наразі в бюджеті нема. Для того запланована позачергова сесія. Однак, такий стан справ не задовольнив людей, які прийшли почути про долю закладу.

— Яка аргументація закриття? У зв’язку з різницею у тарифах та через коронавірус і відсутність вакцинацій у відвідувачів? — емоційно став висловлюватися один із активістів. — Люди почали вакцинуватися, щонеділі відвідувачів стає більше, але ви її закрили!.. Ми зустрілися з міським головою, нас запевнили, що будуть шукати шляхи виходу із ситуації. От зараз ми хочемо почути думку депутатів… Це ж ваші обов’язки — турбуватися про здоров’я людей. Шановні, тут сидять пенсіонери ,соціально незахищені верстви, афганці… Усі вони встануть і запитають: куди я можу піти помитися?

Міський голова Віталій Бузиль, в свою чергу, зазначив:

— Я можу передати вашій громадській організації за 1 одну гривню в оренду приміщення…

Така відповідь активістів не задовольнила і «брати голосом» вони продовжували вже по завершенню сесійного засідання. Відтак, дехто з присутніх розмірковував, що приміщення хочуть продати, тому визнали аварійним. Інші запевняли, оскільки лазня будувалася ще в довоєнні роки, і вистояла скільки десятиріч, то й надалі з нею нічого не станеться. Комерційна складова та рентабельність такого закладу для бюджету міста нікого не цікавила.

— За рахунок людей і водоканалу ви хочете паритися? — запитав у активістів Віталій Биков, директор «Шепетівкаводоканал». — У міському бюджеті грошей нема…

Як варіант вирішення проблеми присутні захисники лазні пропонували депутатам закрити сауну, яка є частиною міської лазні.

Бути чи не бути міській лазні у Шепетівці, від якої щомісяця 100 тисяч гривень збитків?

Тариф на відвідування сауни складає 140 грн з однієї особи за 2 години. Натомість пропонували залишити загальний зал. Його, зі слів присутніх, відвідує основна частина людей, вартість його є 70 грн з особи за 2 години, а для пільгових категорій цей тариф встановили вдвічі нижчим.

— Це — найдорожча лазня в Хмельницькій області і, при цьому, її закрили… Аудити, земельні питання — оце вас цікавить, а як оздоровлюються люди шепетівчани — не цікавить… Люди свідомо пішли вакцинуватися, бо кажуть, що краще вмерти чистим, ніж вмерти від вошей! — викрикував із натовпу чоловік.

У підсумку, один із активістів почав закликати присутніх їхати в адміністрацію, обласну раду, оскільки розуміння з міською владою та депутатами в цьому питанні не досягли.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
В одній із громад Шепетівщини закликають сплатити податки: наразі борг складає понад 24 млн грн
Громада на Шепетівщині спрямувала чималу суму для п’яти військових частин
У Шепетівці завершився опалювальний сезон, але не скрізь
Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
Міський голова Шепетівки показав наслідки нічної атаки

Читайте у цій рубриці



Підприємство у Шепетівці отримало атестат про технічну компетентність
У національному парку на Шепетівщині успішно впроваджують світовий тренд
Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
Віддали останню шану воїну з позивним «Маріуполь», якому Шепетівка припала до душі
У Шепетівці ліквідовують аварійну ситуацію з водопостачанням
ЦНАП на Шепетівщині якісно та оперативно надає найпопулярніші послуги сервісних центрів МВС
FacebookTelegramViberWhatsAppX