На Шепетівщині чоловік «заборгував» за послуги, які фактично не отримував

Безоплатна правова допомога

Про те, що має заборгованість за вивезення побутових відходів, Андрій дізнався, коли отримав судовий наказ про стягнення з нього коштів. Скасування наказу домоглася юристка Полонського бюро правової допомоги Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Рибак.

Чоловік розповів, що до отримання судового наказу навіть не здогадувався, що має заборгованість перед комунальним підприємством. За його словами, послуг з вивезення побутових відходів він фактично не отримував і жодного договору про надання таких послуг з підприємством не підписував. Попри це, комунальники з жовтня 2018 року по липень 2021 року нарахували йому заборгованість у розмірі 645 гривень.

Виконуюча обов’язки начальника бюро правової допомоги Оксана Рибак, якій доручили надавати правову допомогу чоловікові, підготувала до суду заяву про скасування судового наказу. У заяві юристка вказала на необґрунтованість вимоги про стягнення заборгованості.

«У порушення вимог договору про надання послуг комунальне підприємство протягом трьох років не застосовувало до боржника заходів досудового врегулювання спору, визначених у законодавстві. Комунальники також не дотримувалися умови договору щодо права споживача на одержання достовірної та своєчасної інформації про послуги, загальну суму місячної плати, структуру тарифів, норми надання послуг та графік їх надання», — зазначила Оксана Рибак.

Ухвалою суду в справі № 681/800/21 вимоги клієнта були задоволені, судовий наказ скасовано. Тепер Андрієві не доведеться сплачувати заборгованість за послуги, які він фактично не отримував.

Довідково

Згідно зі статтею 170 Цивільного процесуального кодексу України боржник має право протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу подати заяву про його скасування до суду, який його видав із зазначенням про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача.

Заходи досудового врегулювання спору, що застосовуються до боржників, визначені статтею 222 Господарського кодексу, статтею 19 Господарського процесуального кодексу, а також рекомендаціями Мін’юсту від 23.01.07 р. № 35-14/7 «Про порядок ведення претензійної та позовної роботи на підприємстві, в установі, організації».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У селі на Полонщині горів житловий будинок
Замовлена худоба так і не надійшла: на Шепетівщині ошукали чоловіка
На Шепетівщині громада висадила понад 100 дерев на честь загиблих Героїв
На Шепетівщині внаслідок ДТП травмувалась дівчина-підліток
Усі тяжкі злочини, які сталися на Шепетівщині цьогоріч, розкриті, складніше — із шахрайствами
Молодший сержант із Шепетівщини поповнив Небесне Воїнство

Читайте у цій рубриці



У національному парку на Шепетівщині успішно впроваджують світовий тренд
Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
Віддали останню шану воїну з позивним «Маріуполь», якому Шепетівка припала до душі
У Шепетівці ліквідовують аварійну ситуацію з водопостачанням
ЦНАП на Шепетівщині якісно та оперативно надає найпопулярніші послуги сервісних центрів МВС
У Славутській громаді побільшало випадків гострого мозкового інсульту
FacebookTelegramViberWhatsAppX