Шепетівчанин викрадений скутер спочатку заховав біля автозаправки, а потім перевіз в обласний центр

Шепетівчанин викрадений скутер спочатку заховав біля автозаправки, а потім перевіз в обласний центр

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого жителя м. Шепетівки визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене повторно) та призначено покарання у виді у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба суду.

Згідно з вироком суду, 21.09.2020 обвинувачений Т. близько 03:40, знаходячись біля будинку на Старокостянтинівському шосе в м. Шепетівці, поряд із під’їздом помітив припаркований транспортний засіб — мопед марки «Honda» моделі «Dio» чорного кольору, вартістю 4800 грн, який перебував у користуванні потерпілого Л. Відтак, вирішив незаконно ним заволодіти. Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння транспортним засобом, діючи умисно всупереч волі власника та користувача за відсутності дозволу керувати вказаним транспортним засобом, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, підійшов до вищевказаного транспортного засобу та, схопивши руками кермо мопеда, перетягнув його до автозаправної станції «Укр-Петроль», що розташована в м. Шепетівці, та заховав його неподалік у кущах.

В подальшому, 23.09.2020 близько 14 год. в м. Хмельницькому обвинувачений Т. попросив свого знайомого допомогти йому привезти з м. Шепетівки вищевказаний мопед, не повідомляючи останньому про незаконний спосіб заволодіння вищевказаним майном. У цей же день, обвинувачений Т. разом зі своїм знайомим приїхав автомобілем, що належав останньому, у м. Шепетівка до місця, де він заховав мопед, погрузив його у вказаний автомобіль та перевіз його у м. Хмельницький, де залишив собі з метою подальшого використання.

Вказаними діями обвинувачений Т. спричинив потерпілому Л. майнової шкоди в сумі 4800 грн.

В судовому засіданні обвинувачений Т. свою вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення визнав, кваліфікацію діяння та фактичні обставини не оспорював.

Потерпілий Л. суду показав, що в вересні 2020 року ввечері о 20–21 год. залишив мопед біля свого під’їзду, а вранці наступного дня побачив, що на цьому місці його немає. На теперішній час скутер йому передано поліцією на зберігання. Претензій до обвинуваченого у нього немає.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Варто зазначити, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Спакував валізи і навтьоки: у Шепетівці упіймали лиходія
На Шепетівщині скутерист протягом року тричі притягувався за нетверезе водіння
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
На Хмельниччині молодик забрав квіти з могили полеглого захисника
На Шепетівщині мати відповідатиме за неадекватну поведінку сина на уроці
Суд зобов’язав чоловіка прочитати «Кайдашеву сім’ю» та Цивільний Кодекс України: вирок у сусідній із Хмельниччиною області

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині воду із громадських колодязів направили на дослідження
На Шепетівщині очільник єпархії зібрав священників ПЦУ
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
На Шепетівщині мешканці ведуться на вигадані соціальні виплати
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
FacebookTelegramViberWhatsAppX