У Шепетівській ТГ будують новий водогін для селян

У Шепетівській ТГ будують новий водогін для селян

У червні цього року в селі Плесні розпочалися роботи з прокладання нового водогону. Розмови про цей проєкт велися декілька років, міському голові Віталію Бузилю вдалося реалізувати його для громади за сприяння депутатів Хмельницької обласної ради.

Роботи здійснюються в рамках програми «Питна вода», що фінансується з обласного та місцевого бюджетів. Протяжність новозбудованого водогону суттєва — 4 км.

— Приємно звітувати про завершальний етап такого важливого для громади проєкту. Загальна вартість якого у селі Плесні складає близько 1,4 мільйона гривень, включаючи 10 % співфінансування із місцевого бюджету. Хмельницька обласна державна адміністрація та Хмельницька обласна рада розглядають можливість довгострокових програм «Питна вода» на 2022–2026 роки, тож ми відпрацьовуємо на перспективу питання включення до проєкту не лише сільських, а й міських територій. Зокрема, у місті Шепетівці, насамперед, необхідно звернути увагу на вулиці Максима Залізняка, Котовського та у мікрорайоні «Шанхай». У короткостроковій перспективі розпочнемо виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва водогону в селі Пліщині, — зазначає міський голова Віталій Бузиль.

У Шепетівській ТГ будують новий водогін для селян

Наразі проєкт на етапі завершення, на черзі — індивідуальне під’єднання господарств до центрального водогону. Бажання здійснити «врізку» вже висловили більш, ніж 180 нових домогосподарств, в цілому, таку можливість можуть отримати власники 400 будинків.

— У криницях не стало води останніми роками. Водогін — це чудово, ми чекали на нього декілька років. Підрядник виконав роботи швидко і, сподіваємось, якісно. Єдине, про що хвилюємось наразі, — це тариф на воду, бо, на відміну від міських, наші сільські домогосподарства споживають багато води, — коментує Валентина Миколаївна Віннічук, жителька Плесни.

У Шепетівській ТГ будують новий водогін для селян

Після завершення робіт громада села Плесни передасть водопровід на баланс КП «Шепетівкаводоканал», що надалі обслуговуватиме мережу.

— Ми раді й вдячні, що нашою вулицею ведуть воду, дарма, що будинків на вулиці не так багато. Приємно, що роботи не затягнулися, все вчасно, — ділиться враженнями плесенка Вікторія Валеріївна Черниш.

З огляду на те, що прокладання центральної гілки вже завершено, плесенці переходять до етапу індивідуального під’єднання до мережі. Заступником міського голови Віталієм Янушевським вже двічі було організовано збори села з метою роз’яснення подальших процесів, консультування населення щодо алгоритмів індивідуальної «врізки» та обслуговування мережі комунальним підприємством Шепетівської міської територіальної громади.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
На Хмельниччині обрали 13 громад для пілотного проєкту, що фінансує Євросоюз
В Ізяславі на території лікарні прорвало труби централізованого водогону
У Шепетівці завершився опалювальний сезон, але не скрізь
У Шепетівці відбудуться «Завзяті перегони»

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині очільник єпархії зібрав священників ПЦУ
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
На Шепетівщині мешканці ведуться на вигадані соціальні виплати
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
Підприємство у Шепетівці отримало атестат про технічну компетентність
FacebookTelegramViberWhatsAppX