Вчителі Шепетівської ТГ не втратять гроші на відпустках

Вчителі Шепетівської ТГ не втратять гроші на відпустках

Баталії навколо відпусток посадовців Шепетівської міської ради та освітян перенеслися у сесійну залу. Сьогодні, 27 квітня, із цього приводу з депутатським запитом виступив обранець Олександр Курганський.

Вчителі Шепетівської ТГ не втратять гроші на відпустках

У запиті йдеться:

«Від місцевої влади поступила ініціатива працівникам освітянських закладів написати заяву на відпустку за власний рахунок На жаль, ніхто не поцікавився думкою людей, профспілок: чи підтримують таку ініціативу? Чому, Віталію Володимировичу, кулуарно, зібравши найближчих підлеглих, даєте такі вказівки ? Та й час підібрали вдало — у період, коли масові зібрання заборонені, знаєте що люди не зможуть висловити свій протест організовано. А так би і було б. Ще до нового року голови профкомів на зустрічі з вами просили вас захистити освіту — віддати їм заробітну плату так, як це було передбачено законодавством — винагороду, престижність, оздоровчі. Ми сподівалися, що новий очільник, за якого голосували освітяни, дослухається до нас. Але ті ж радники, що радили попередньому голові, видно, і у вас — в пріоритеті, а не — народ. Прикро! Треба, Віталію Володимировичу, більше про людей думати, а не тільки про асфальт і зупинки. Може ви вважаєте, що вчителі під час локдауну даремно отримують кошти?

Учитель, який працює дистанційно, навантажений вдвічі, адже він практично позбавлений спілкування з учнями. Перевірити знання дітей можна лише письмово, а це цілий світовий день біля власного комп’ютера, а мала б забезпечити держава або місцева влада, ще й змусили витрачати власну електричну енергію.

У листі до наших працівників я заявив що категорично не підтримую дану ініціативу, тому що: серед моïх колег багато хворих та, тих, хто перехворів, і переважна більшість їх лікувалися за власні кошти; половина освітянських працівників отримують мінімальну заробітну плату (в період зростання тарифів, цін на продукти харчування); нашим працівникам постійно зменшують виплати оздоровчих, плату за кабінети, оплату престижності та винагороди в кінці року.

Ось я і звертаюсь до вас, Віталію Володимировичу, хто дав вам таке право тиснути своєю посадою через своїх підлеглих на освіту і залізати (а іншого слова підібрати я не можу ) в їхню кишеню? Вважаю, що крок ваш нелогічний і неправильний… А кошти, зароблені людьми, потрібно не економити, а заробляти, створюючи вiдповiднi умови. Хіба не з такими гаслами ви йшли на вибори? Вам потрібно визнати свою помилку, попросити пробачення перед громадою і більше до кінця каденції подібних ініціатив не виголошувати. А та влада, яка не знає, як наповнити бюджет, будь-це на державному рівні, правильно — іде у відставку. Думаю, що ви зі своїми чисельними заступниками зробите правильний висновок!»

У свою чергу, міський голова Віталій Бузиль зазначив:

— Після такого виступу хотілося б поставити на голосування питання про дострокове припинення повноважень міського голови.

Вчителі Шепетівської ТГ не втратять гроші на відпустках

Однак, все ж дав розгорнуту відповідь стосовно даного питання. Зазначив, що ініціатива, в першу чергу, стосувалася виключно працівників виконавчого комітету. Окрім того, була пропозиція, аби її підтримали й інші бюджетники, які отримують заробітну плату з місцевого бюджету, але все має відбуватися виключно на добровільних засадах.

— Ніхто нікого не змушував, — наголосив Віталій Володимирович. — Навіть у міськвиконкомі не всі працівники пішли у відпустку за власний рахунок. І до жодного з них я не висловив претензії та не запитав, чому не написав заяву. Щодо освіти, то ні копійки із фонду заробітної плати знято не буде, я це гарантую.

Натомість, гроші, які будуть зекономлені виконавчим комітетом, у разі потреби використають, як і минулоріч у грудні: на розв’язання проблем соціального характеру, серед яких надання матеріальної допомоги онкохворим, закупівля інсуліну тощо.

Вчителі Шепетівської ТГ не втратять гроші на відпустках

Загалом, зі слів міського голови, така ініціатива — це своєрідна підтримка тих, хто в умовах карантину залишився без заробітку. Відтак, зазначив, що він, як і обіцяв, вже із завтрашнього дня йде у п’ятиденну відпустку.

Окрім того, Віталій Бузиль озвучив депутатам, чому ж пішов в оплачувану відпустку:

— У виконавчому комітеті назбиралося невикористаних відпусток, без урахування 2020-го року, на суму понад мільйон гривень. Уявляєте яка це сума? А вона має бути виплачена обов’язково при звільненні працівника. Окремі робітники отримали по 50 тисяч гривень. Попередній міський голова отримав невикористаних відпусток на суму 160 тисяч гривень… Саме тому в грудні минулого року мною був затверджений графік відпусток, якого мають суворо дотримуватися усі працівники без винятку. Лише при таких умовах не буде жодних заборгованостей. У мене в графіку було зазначено квітень та серпень.

Правильним рішення міського голови вважає й депутатка Галина Веселкова:

— Всі відчули, як нам, підприємцям, доводиться працювати в умовах карантину, а інколи й лишатися без куска хліба. Я вдячна тим директорам шкіл та працівникам, які поставилися із розумінням, підтримали ініціативу довели, що всі ми є одним цілим!

Вчителі Шепетівської ТГ не втратять гроші на відпустках

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
На Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання загинув навідник із Шепетівки
Вісім громад Шепетівщини отримали субвенцію на надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами
Трагічно загинув сержант Шепетівського батальйону ТРО
У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги

Читайте у цій рубриці



Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
У Шепетівці волонтери ярмаркували із актором театру та кіно Михайлом Жоніним
Головнокомандувач Збройних сил України відзначив капелана із Шепетівки
Його серце не витримало та зупинилось: у Шепетівці попрощались з бойовим медиком
Мешканців Нетішинської громади закликають долучитися до благородної справи
FacebookTelegramViberWhatsAppX