У Славуті пояснили, в яких випадках дозволено зрізати дерево

У Славуті пояснили, в яких випадках дозволено зрізати дерево

Вже не один рік як укорінилася в громаді добра традиція, запроваджена КП «СЛАВУТА-СЕРВІС» — щорічне поновлення зелених насаджень на території міста Славута. Громадянам безкоштовно пропонують саджанці молодих дерев. До відома, за минулий рік комунальними підприємствами міста зрізано 167 аварійних дерев, а висаджено — 373 нових саджанців. Цьогоріч славутчан запрошують долучитися до озеленення громади.

У Славуті пояснили, в яких випадках дозволено зрізати дерево

Водночас у Славуті пояснили, як діяти у разі, коли насадження потрібно видалити. Відповідно до п. 2 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 р. № 1045, видалення зелених насаджень у населеному пункті здійснюється у наступних випадках:

  • знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;
  • ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;
  • відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
  • виконання підготовчих і будівельних робіт на об’єктах відповідно до статей 35–37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;
  • проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;
  • досягнення деревом вікової межі;
  • провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;
  • ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

Заява

Якщо ви помітили аварійне дерево, то вам необхідно написати відповідну заяву у міському ЦНАПі (вул. Миру, 102). Так, за 2020 рік від фізичних та юридичних осіб надійшло 57 звернень з проханням видалити зелені насадження та провести обрізку крони дерев.

Обстеження

Однак зрізання будь-якого дерева — це справа не одного дня. Адже перед тим їх обов’язково обстежує спеціальна комісія, створена виконкомом міськради, до якої входять спеціалісти житлово-комунального господарства, в тому числі інженер лісового господарства, представники Державної екологічної інспекції, ДП «Славутське лісове господарство» та інші представники, які можуть реально оцінити стан дерева.

Вони виїжджають на місце і визначають, яке дерево необхідно видалити. До речі, часом на вигляд воно може бути цілком здоровим, а всередині — сама труха, що, звісно, становить загрозу для людей.

Рішення

Лише після проведеного відповідного обстеження, виконавчим комітетом міськради приймається рішення про видалення дерева, але разом із тим встановлюється зобов’язання щодо висадки нових насаджень.

Видалення та обрізку крон зелених насаджень на території Славутської міської територіальної громади відповідно до рішення виконавчого комітету Славутської міської ради здійснюють КП «Славутське ЖКО» та КП «СЛАВУТА-СЕРВІС». Варто наголосити, що процедура це доволі дороговартісна, адже лише година роботи автовежі обходиться у 979 грн.

У Славуті пояснили, в яких випадках дозволено зрізати дерево

Як зазначили у Виконавчому комітеті Славутської міської ради, за додатковою інформацією можна звернутися в Управління ЖКГ, енергозбереження, благоустрою та громадського порядку. Контактний телефон для довідок — (03842) 7-31-93.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Повернення молодості шкірі без хірургічного втручання: все про RF-ліфтинг
На Шепетівщині суд покарав винуватицю ДТП
У Славуті безоплатно стерилізуватимуть безпритульних котів
В одній з громад Шепетівського району відкрився рекрутинговий пункт
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя

Читайте у цій рубриці



Його серце не витримало та зупинилось: у Шепетівці попрощались з бойовим медиком
Мешканців Нетішинської громади закликають долучитися до благородної справи
У Славуті безоплатно стерилізуватимуть безпритульних котів
Вісім громад Шепетівщини отримали субвенцію на надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами
На Шепетівщині викрили молодика, який обікрав родича
На Шепетівщині квітне болотний розмарин
FacebookTelegramViberWhatsAppX