Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Нетішин

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Нетішин

Сьогодні, 11 березня, у рамках робочої поїздки Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Хмельницьку АЕС. У супроводі народних депутатів, очільників Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк, Нетішинського міського голови Олександра Супрунюка Голова ВРУ здійснив обхід машзалу першого енергоблока Хмельницької АЕС. Після цього Дмитро Разумков провів нараду з питань роботи та перспектив розвитку ХАЕС.

Серед інших об’єктів Хмельниччини, ХАЕС посідає важливе стратегічне місце для забезпечення енергетичної безпеки та економічної стабільності не лише західного регіону, але і держави загалом. Частка ХАЕС у реалізації товарної продукції Хмельницької області складає 13,6 %. Підприємство є одним із найбільших платників податків до бюджетів усіх рівнів та фондів страхування. Не можна недооцінювати внесок ХАЕС у 7,6 % у загальний виробіток електроенергії держави, щодоби ХАЕС генерує понад 48 млн кВт·год. електроенергії.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Нетішин

Окрім того, на АЕС накопичений значний досвід експлуатації, маємо унікальний висококваліфікований персонал, завдяки якому АЕС працюють безпечно. Саме на цьому наголосив Дмитро Разумков під час наради, яка відбулась на Хмельницькій АЕС.

У ході наради акцентувалась увага на проблемах атомної енергетики як комплексу проблем галузі.

«Ми готові долучитись спільно з Президентом України, керівництвом Хмельницької області, народними депутатами від Хмельниччини до їх вирішення. Спільно рухаючись вперед, зможемо створити конкурентні можливості як для держави, так для енергетиків», — наголосив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Нетішин

Генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра під час наради доповів про виконання виробничих планів і завдань. Нещодавно персонал станції продемонстрував свій професіоналізм у найбільш важкі для енергетики України часи, достроково завершивши планово-попереджувальний ремонт другого енергоблока. Це забезпечило безперебійну роботу підприємств та добробут наших співгромадян.

«Завдяки достроковому завершенню ремонту, Хмельницька АЕС додатково виробила 663,6 млн кВт·год. електроенергії», — зазначив генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Нетішин

Показники роботи підприємства свідчать про високу виробничу культуру, адже з року в рік колектив станції працює над удосконаленням своєї роботи. Це дозволяє говорити про перспективи розвитку Хмельницької АЕС та будівництво таких необхідних державі нових заміщуючих потужностей. Адже в енергетичній стратегії України атомна енергетика посідає чільне місце, забезпечуючи енергетичну незалежність нашої держави.

«Україна має зберегти і розвивати атомну галузь, впевнено йти по шляху розвитку — іншого шляху немає», — наголосив очільник ХАЕС.

Питанню добудови енергоблоків Хмельницької АЕС приділяється особлива увага. На даному етапі проект Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3, № 4 Хмельницької атомної електростанції» направлено до Кабінету Міністрів України. Очікується, що найближчим часом цей Закон буде винесено на розгляд Верховної Ради України. Поки що завершується процедура оцінки впливу на довкілля будівництва енергоблоків № 3, № 4 Хмельницької АЕС, у тому числі транскордонні консультації та готується відповідний висновок.

Завершуючи візит на ХАЕС, Голова Верховної Ради закликав до консолідації зусиль для добудови енергоблоків № 3, № 4, щоб використати нашу стратегічну перевагу, захистити інтереси держави, надати суттєвий поштовх розвиткові економіки.

Чисельний колектив атомників покладає надії на дотримання такого державного вектору і, зі свого боку, докладе усіх зусиль, щоб нові енергоблоки були введені в експлуатацію у заплановані терміни.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому добровольцям ЗСУ подякували за патріотизм та захист України
Голова Хмельницької облради відзначила волонтера
Із Шепетівщини доставили необхідний транспортний засіб для захисників
Вчитель із Шепетівки став переможцем першого туру конкурсу «Вчитель року − 2024»
Міський голова із Шепетівщини придбав для воїнів будинок на колесах
В Україну повернули понад 200 осіб із полону

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці стартував цікавий проєкт із рослинництва: що про це відомо
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
FacebookTelegramViberWhatsAppX