Полонський суд ухвалив вирок у справі про загибель у пожежі немовляти

Полонський суд ухвалив вирок у справі про загибель у пожежі немовляти

Полонський районний суд визнав винною 29-річну жительку села Новоселиця, що на Полонщині, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 166 Кримінального кодексу України — злісне невиконання батьками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки — та призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі.

«На підставі статей 79 та 76 КК України звільнити (обвинувачену) від відбування призначеного покарання до досягнення її дитиною 2018 року народження, семирічного віку, а саме до 26.04.2025, та покласти на обвинувачену такі обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання», — зазначено у вироку суду.

За вироком, 19 вересня минулого року в с. Новоселиця Полонського району місцева жителька, поклавши 8-місячне немовля спати й залишивши двох доньок 2 і 4 років, закрила їх в хаті та пішла з 5-річним сином до місця роботи співмешканця. Це було близько 11:30.

А вже о 15 годині сусіди вибивали в будинку вхідні двері й рятували дітей від вогню, що, за словами пожежників, спалахнув через дитячі пустощі. Двох старших дівчаток, котрі були в коридорі, вдалося вивести із задимленої хати, а наймолодша (була в спальні) від отруєння оксидом вуглецю загинула.

У судовому засіданні жінка свою вину у вчиненні злочину повністю визнала, розкаялась, підтвердила, що пішла за продуктами і до співмешканця, залишивши самих у хаті трьох малолітніх доньок, а дізнавшись про пожежу, одразу прибігла додому.

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачена вчинила злочин, який відповідно до статті 12 КК України класифікується як нетяжкий, має на утриманні трьох малолітніх дітей віком від двох до п’яти повних років, наразі вагітна, повністю визнала свою вину, щиро розкаялась, що суд визнав обставиною, яка пом’якшує покарання, тією, що обтяжує, — вчинення злочину щодо малолітньої дитини.

«…суд, максимально враховуючи інтереси дітей, зокрема щодо не розлучення їх з матір’ю, приходить до висновку про можливість призначення обвинуваченій покарання, необхідного для її виправлення та попередження нових злочинів, не пов’язаного з реальним позбавленням волі, а саме із застосуванням положень ст. 79 КК України та з покладенням обов’язків встановлених ст. 76 цього ж Кодексу», — резюмує суд.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині перед судом постануть двоє за вбивство з особливою жорстокістю
Залишив помирати: на Хмельниччині оголосили вирок п’яному винуватцю ДТП
У 15 разів перевищив допустиму норму: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
На Хмельниччині вчительку, яка допомогла розшукати зниклого малюка, відзначили нагородою «Срібний щит» 
На Шепетівщині суд покарав винуватицю ДТП
На Хмельниччині судили лиходійку, яка змусила роззутися жертву

Читайте у цій рубриці



Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
У Шепетівці волонтери ярмаркували із актором театру та кіно Михайлом Жоніним
FacebookTelegramViberWhatsAppX