Керівник шепетівського військового лісгоспу став «Заслуженим лісівником України»

Керівник шепетівського військового лісгоспу став «Заслуженим лісівником України»

Із 2013 року в керівних органах Державного підприємства «Шепетівський військовий лісгосп» працює Олександр Паздерник. На той час чоловік мав дві вищих освіти: був спеціалістом з правознавства та військовим лейтенантом. Проте до лісової галузі дотичності ще не мав. І всього лише за 7 років своєї роботи досяг значних результатів, які вже оцінили на загальнодержавному рівні.

На керівну посаду Олександра Паздерника призначили ще у відносно молодому віці.

— До Олександра В’ячеславовича як до молодої людини спершу було скептичне відношення. Хоча освічений фахівець, але з лісовим господарством не дуже був пов’язаний. Тому з’являлися сумніви. Але впродовж останніх років ця молода людина самовпевнено і мудро вирішила всі проблемні питання, які роками не могли вирішити попередники, — відгукується про Олександра Паздерника колега Марія Свіщова, начальниця відділу лісового господарства ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат».

— Я не можу стверджувати, що до роботи в лісовій галузі йшов цілеспрямовано. Так склалась доля і я їй за це дуже вдячний, — розповідає Олександр Паздерник.

Спершу чоловік працював на посаді заступника начальника ДП «Шепетівський військовий лісгосп». Але за декілька років вже очолив підприємство. Щоб розуміти усі тонкощі галузі, впродовж цих років здобув додатковий ступінь магістра у галузі лісового господарства.

Керівник шепетівського військового лісгоспу став «Заслуженим лісівником України»

Зараз під опікою Олександра Паздерника майже 9 тис. га військового лісу, який розкиданий на території трьох областей: Вінницької, Тернопільської та Хмельницької. Лісгосп має деревообробний цех, а також гараж на 35 одиниць техніки.

— Одним з найбільших своїх досягнень вважаю створення близько 150 робочих місць та виведення підприємства з кризи. Не можу виділити щось конкретне, бо важливі всі процеси: від посіву лісових культур до переробки деревини. І щоранку, коли я спілкуюся з колегами, бачу усміхнені обличчя та відчуваю їхню впевненість у завтрашньому дні, розумію, що на підприємстві все гаразд. Тож радію, що вдалося налагодити діяльність лісгоспу на збільшення обороноздатності держави, — розповідає Олександр Паздерник.

У мирний час ДП «Шепетівський військовий лісгосп» є буферною і захисною зоною між військовими арсеналами і населеними пунктами. В особливий період деревина служить сировиною для військових потреб. У власному деревообробному цеху виготовляється пиломатеріал, ящики-тара під боєприпаси для потреб Міністерства оборони. Щорічно військовий лісгосп заготовляє майже 23 тисячі м куб. деревини. А випуск товарної продукції складає понад 10 мільйонів грн.

— Коли прийшов працювати в лісгосп, тут навіть не було належного входу до приміщення. Виробнича база тоді налічувала 2 працівники, зараз це 56 фахівців деревопереробної галузі. Вдалося оновити всю техніку, змінити кардинально напрямок ведення лісового господарства за європейським зразком, — ділиться Олександр В’ячеславович.

Крок за кроком Олександру Паздернику вдалося практично із занепадаючої структури створити господарство, яке беруть за зразок для наслідування. Тож витрачені зусилля чоловіка не залишили поза увагою.

Керівник шепетівського військового лісгоспу став «Заслуженим лісівником України»

З нагоди Дня Конституції України директора ДП «Шепетівський військовий лісгосп» Олександра Паздерника було визнано одним з кращих і Указом Президента України надано звання «Заслуженого лісівника України».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

4 коментарі до статті «Керівник шепетівського військового лісгоспу став «Заслуженим лісівником України»»

  1. Oleksandr Petrovskiy коментує:

    Це тільки в нас за знищення нашого з вами лісу можуть давати звання та премії організаціям яких треба за яйця підвішувати та лишати на гілці

  2. Ihor Rekulskyi коментує:

    Для довідки, скільки кубів лісу було відправлено в зону АТО, починаючи із 14 року?

  3. Ткачук Сергій коментує:

    Що це за дурість: вища освіта військовий лейтенант?

  4. Berezhny Roman коментує:

    Через моє село Конотоп кожного дня виїжають машини з дубовим і сосновим лісом. Такі колоди лежать на машинах шо наче з карпат!!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Екс-посадовця лісового підприємства на Шепетівщині розшукує Інтерпол
У Шепетівському лісгоспі розповіли про діяльність учнівських лісництв (Відео)
На Хмельниччині лісівники використали деякі ділянки не для лісорозведення
Конкурс дитячого малюнка «Повернись живим» організував Шепетівський лісгосп
На Шепетівщині унікальне озеро з водою кольору неба принаджує мандрівників
Шепетівський лісгосп планує створити навесні понад 60 гектарів лісових культур

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX