На Шепетівщині вдалося «вивести» із тіні 236 нелегальних працівників

На Шепетівщині вдалося «вивести» із тіні 236 нелегальних працівників

В Шепетівській РДА 19 грудня відбулося останнє у цьому році спільне засідання робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, з дотримання вимог законодавства у частині мінімальної заробітної плати та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Про це повідомила прес-служба Шепетівської РДА.

В роботі комісії взяли участь: представники Шепетівського управління ГУ ДФС в Хмельницькій області, Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області, Управління Держпраці у Хмельницькій області, Шепетівської міськрайонної філії Хмельницького обласного центру зайнятості, управління соцзахисту населення, фінансового управління, відділу економічного розвитку, промисловості та інфраструктури, представники Ленковецької, Грицівської та Судилківської ОТГ.

Відкриваючи засідання, перший заступник голови Шепетівської РДА Сергій Олександрович наголосив, що одним із пріоритетних завдань діяльності як райдержадміністрації так і місцевих органів влади залишається питання підвищення рівня заробітної плати працюючих району та легалізація найманої праці.

У 2018 році районною робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведений, спільно з робочими групами ОТГ району, великий обсяг робіт, який приніс свої позитивні результати, зокрема:

Проведено обстеження щодо легалізації трудових відносин на 185 об’єктах господарювання району, виявлено 129 порушень трудового та 13 податкового законодавства. До адмінвідповідальності притягнуто 16 осіб. Зареєстровано 6 суб’єктів господарської діяльності, укладено 223 трудових та чотири цивільно-правових договори роботодавців з найманими працівниками, створено нових робочих місць по району за 10 місяців — 219, із них у фізичних осіб-підприємців — 179.

Реалізація вжитих у районі заходів дала змогу вивести із «тіні» — 236 осіб. Сума надходжень становить понад 200 тис. грн.

Завдяки плідній співпраці управління соціального захисту населення райдержадміністрації з Шепетівським управлінням ГУ ДФС у Хмельницькій області у 2018 році трудових договорів оформлено у три рази більше ніж у відповідному періоді минулого року.

Середній розмір заробітної плати штатних працівників за 11 місяців поточного року становив 7057,8 грн, що у 1,9 рази перевищує розмір мінімальної заробітної плати (3723 грн). У порівняні з січнем розмір заробітної плати збільшився на 37,4 %, а також на 45,7 % більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «На Шепетівщині вдалося «вивести» із тіні 236 нелегальних працівників»

  1. Lyudmila Belenkaya-Fedorova коментує:

    20%.хай працюють краще козли


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Славутській громаді податківці обстежували об’єкти торгівлі: про що йшлося
Верховна Рада легалізувала медичний канабіс: що зміниться для українських пацієнтів?
У Шепетівці відбувся діалог із питань легалізації виплати заробітної плати
На території однієї з громад Шепетівщини є суб’єкти господарювання, які не хочуть працювати в правовому полі
У сусідній із Хмельниччиною області у звичайній квартирі виготовляли термінові паспорти для росіян
На Хмельниччині чоловік намагався легалізувати несправжній документ

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX