ТОВ «Агрофірма «Подільський Аграрій» завершила свою посівну кампанію

ТОВ «Агрофірма «Подільський Аграрій» завершила свою посівну кампанію

Товаристо з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Подільський Аграрій», яке працює на теренах Шепетівського та Красилівського районів, ще зовсім молоде, але вже приносить перші результати. Наразі агрофірма завершила свою посівну кампанію. У виробничому процесі брав участь і керівник — Микола Дячук.

Досвід аграрія

ТОВ «Агрофірма «Подільський Аграрій» завершила свою посівну кампаніюМикола Дячук має понад 14 років досвіду в аграрній сфері. Також бере активну участь у громадському житті. За період своєї діяльності зробив вагомий внесок у агропромисловий розвиток Хмельниччини. Не дарма ж у народі кажуть: «Який голова — таке й господарство». Адже ефективна робота підприємства залежить, передусім, і від того, як керівник розуміється у тонкощах виробничих процесів, і від організаторських здібностей лідера, і від його ставлення до людей, які працюють поруч задля успіху підприємства.

— У нас колектив — молодий, але досвідчений. Всі старанно та добросовісно виконують свої обов’язки, — розповів очільник товариства. — А в результат нашої роботи свій внесок зробив кожний працівник.

На ланах киплять весняно-польові роботи

— Перед початком польових робіт в Красилівському та Шепетівському районах проведено освячення, бо кожну справу робимо з добротою в серці та Божою поміччю, — говорить далі Микола Дячук.

ТОВ «Агрофірма «Подільський Аграрій» завершила свою посівну кампанію

Через несприятливі погодні умови посів ранніх та пізніх культур розпочався фактично одночасно.

— Цього року для аграріїв весна прийшла з запізненням, що змусило змістити проведення посівної кампанії, — розповідає Микола Миколайович. — Загалом, посівна кампанія ранніх культур, зазвичай, розпочинається ще наприкінці березня, проте, цьогоріч сіяти розпочали лише в квітні. Однак у стислі терміни нами були виконані всі комплексні заходи, що дозволило закласти основу майбутнього врожаю.

ТОВ «Агрофірма «Подільський Аграрій» завершила свою посівну кампанію

Початку польових робіт передувало виконання всіх запланованих агротехнічних заходів з підготовки грунту: боронування, обробка засобами захисту рослин і внесення необхідних мінеральних добрив.

ТОВ «Агрофірма «Подільський Аграрій» завершила свою посівну кампанію

ТОВ «Агрофірма «Подільський Аграрій» завершила свою посівну кампанію

Для посіву пивоварного ячменю використовували насіння сорту «Квенч» компанії Synqenta, який найпоширеніший в Європі. Для посіву цукрового буряка використали високоякісне насіння німецької якості KWS. Соняшник сіяли компанії Synqenta. Окрім того, на полях вирощують пшеницю, сою та ріпак.

Наразі аграрії вже двічі провели обробіток цукрових буряків від шкідників та бур’янів, здійснили підживлення пшениці та ріпаку.

— Початок посівної був непростий через відсутність оптимальної кількості опадів, — зазначив директор агрофірми. — Проте зараз ситуація виправилася.

На даний момент гарний стан посівів. Згідно з технологічними картами проводяться агрономічно-планові роботи. Здійснюється догляд за посівами, щоб закласти міцний фундамент для отримання високої урожайності у цьому сезоні.

Наразі на порядку денному в аграрників першочерговим завданням постає догляд за культурами, підготовка комор та складів до зберігання зернових культур.

Найцінніші партнери — пайовики

Пайовиків в агрофірмі вважають головними партнерами компанії та ставляться з великою повагою до того, що саме їм вони довірили обробіток своєї землі. Отож, товариство пропонує найвищу орендну плату в регіоні — 11 % від нормативно-грошової оцінки землі (сума виплат становить на 1500–2000 гривень більше, в порівнянні з іншими агрокомпаніями).

— Якщо звернути увагу на статистику по Хмельницькій області та по Україні в цілому, то вже в 2017 році агрокомпанії Хмельниччини сплачували 10 % орендної плати за земельні паї в місцевостях, де родючість ґрунтів значно нижча за ґрунти Шепетівського району. Враховуючи те, що на Шепетівщині найродючіші чорноземи в регіоні, вважаємо, що саме від цього має формуватися відсоток орендної плати за землю. Однак, чимало господарств розповідають, що багато затрат йде на вирощування продукції, проте, ніхто не говорить, що в даному регіоні отримують найвищі врожаї, які приносять підприємствам високі прибутки. Втім, не всі задоволені таким високим відсот­ком виплати орендної плати, бо розуміють, що з’явилася конкуренція. Проте хотілося б, щоб інші агрокомпанії брали приклад та виплачували власникам землі гідну орендну плату.

Агрофірма створює найкомфортніші умови орендодавцю при підписанні договору та цінує кожного з них.

— Договір укладається на десять років із можливістю розірвання після п’ятирічного терміну його дії в односторонньому порядку зі сторони орендодавця, без отримання згоди підприємства на таке розірвання. Це стимулюватиме орендарів виконувати всі обіцянки перед пайовиком. Підприємства мають пам’ятати, що завдяки власникам земельних паїв вони функціонують та розвивають аграрний бізнес. Отож, орендарі повинні раціонально використовувати землю, цінувати відносини, створювати комфортні та вигідні умови для пайовиків. А пайовики, в свою чергу, не мають оббивати пороги орендарів та стояти у чергах, орендарі повинні самі виплачувати орендну плату вчасно, сумлінно та в повному обсязі, — розповів про умови Микола Миколайович.

За зверненням орендодавця, Товариство проводить виплату орендної плати за паї наперед. Окрім найвищої орендної плати в регіоні, агрофірма здійснює ще й соціальну політику:

— За кілька місяців 2018 року ми здійснили виплати наперед пайовикам, яким потрібно було дороговартісне лікування (онкозахворювання), оперативні втручання, за вагітністю. Також здійснили виплати родинам, де народилася дитина та допомогу на поховання. Ми не стоїмо осторонь проблем та потреб наших пайовиків. Тому виплати в таких випадках здійснюються протягом години від моменту звернення орендодавця, без довгих бюрократичних узгоджень. Окрім того, пайовики отримали грошову допомогу до 8-го Березня та на Великдень.

Товариство також надає безкоштовний юридичний супровід та відшкодовує витрати по оформленню спадкових прав орендодавця на землю.Надаємо консультації з земельних питань та договірних зобов’язань.

ТОВ Агрофірма «Подільський Аграрій» запрошує власників земельних ділянок (паїв) до плідної та довготривалої співпраці

За додатковою інформацією та консультативною підтримкою звертайтесь за адресою:

м. Шепетівка, Старокостянтинівське шосе, 13-А
(неподалік редакції «Шепетівський Вісник»)

Наші контакти:

Директор — Дячук Микола Миколайович — (067) 312-09-17

Агроном — Олексій Володимирович — (067) 381-50-32

Юрист — Олена — (067) 843-37-21

Секретар — Ілона — (097) 472-16-88

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Як на Хмельниччині проходить сівба ранніх ярих зернових культур
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
На Хмельниччині розпочалася посівна кампанія 
Акріс Агро Груп проводить жнива з врожайністю вище прогнозованої
Працівник ошукав свого роботодавця на суму понад 1,7 млн грн: у сусідній із Хмельниччиною області суд виніс вирок
Чому пай можна подарувати лише близьким родичам: пояснили у Шепетівському БПД

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX