Міністр Ляшко вийшов на онлайн зв’язок зі Славутою

Міністр Ляшко вийшов на онлайн зв’язок зі Славутою

У вівторок, 1 лютого, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко провів нараду в онлайн форматі, під час якої поспілкувався з головами обласних державних адміністрацій та головами територіальних громад. Участь у зазначеній нараді взяв і міський голова Славути Василь Сидор.

Приєдналися до спілкування з очільником МОЗу й працівники виконавчого комітету Славутської міської ради та лікар-епідеміолог КП «Славутський ЦПМСД» Людмила Косячова.

Головним акцентом наради стало питання вжиття заходів щодо збільшення рівня вакцинації проти COVID-19 серед осіб старше 60 років. Адже, як зазначив Віктор Ляшко, вакцинація — це найбільш дієвий спосіб порятунку життів людей літнього віку.

Так, згідно із статистичними даними, в Україні (не враховуючи міста Києва) двома дозами вакцини проти COVID-19 щеплено майже 3 млн. людей, старших за 60 років, а це 37 %. Проте, як наголошує посадовець, такий рівень охоплення не достатній. Для того, щоб знизити вплив COVID-19 на цю групу населення, необхідно як мінімум 70 %.

«Важливо зрозуміти, що вакцинація — не для показників, а для збереження життя людей, насамперед, старшого віку, адже вони є однією з груп ризику тяжкого перебігу COVID-19 та смерті від нього. Саме тому варто щепитися якомога швидше, тим більше, що люди старшого віку належать до пріоритетних груп з вакцинації в нашій державі», — зазначив міністр.

У ході наради її учасники поставили ряд запитань доповідачу щодо актуальних проблем медичної галузі. Зокрема, міський голова Славути Василь Сидор озвучив прохання про збільшення кількості експрес-тестів для оперативного діагностування хворих COVID-19, на що Віктор Ляшко відповів, що наразі в регіональні заклади охорони здоров’я очікується поставка одного мільйона швидких тестів для визначення коронавірусу, які будуть розподілені між лікарнями пропорційно до кількості населення. Також голова міста звернувся до міністра з проханнями посприяти законодавчому врегулюванню питання щодо відсторонення від роботи тих працівників, які відмовилися проходити щеплення від COVID-19, а також проблемою несвоєчасної виплати задекларованих державою підвищених заробітних плат медикам.

Як наголосив Василь Богданович, у Славутській громаді питання вакцинації людей 60+ також є першочерговим. А тому Славутський Центр ПМСД готовий вакцинувати усіх бажаючих як у поліклініці та амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, так і проводити виїзну вакцинацію для маломобільних груп населення.

Як зазначає пресслужба Виконавчого комітету Славутської міської ради, під час селекторної наради обговорили початок кампанії зі щеплення дітей від поліомієліту у відповідь на спалах цієї хвороби в Україні. Мова йде про дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили (або не зробили взагалі) вакцинацію, передбачену Національним календарем профілактичних щеплень.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
На Шепетівщині почастішали випадки зламування акаунтів громадян у «Вайбері»
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
У Славуті автівка наїхала на 84-річну жінку
У бою героїчно загинув головний сержант із Шепетівщини
На Хмельниччині молода жінка натрапила на шахрайський онлайн-магазин

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині очільник єпархії зібрав священників ПЦУ
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
На Шепетівщині мешканці ведуться на вигадані соціальні виплати
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
Підприємство у Шепетівці отримало атестат про технічну компетентність
FacebookTelegramViberWhatsAppX