Суд ухвалив вирок організаторам покерного клубу на шепетівському базарі

Суд ухвалив вирок організаторам покерного клубу на шепетівському базарі

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області затвердив угоди про визнання винуватості, які уклали прокурор та троє жителів Шепетівки (1981, 1982, 1986 років народження), обвинувачених у зайнятті гральним бізнесом, наймолодшого — ще у носінні, зберіганні та придбанні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Усіх трьох суд визнав винними за частиною 1 статті 203–2 Кримінального кодексу України (в редакції від 23.10.2014) та призначив узгоджене покарання — по 102 000 гривень штрафу. Чоловіка 1986 р.н. — винним також за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, додавши до штрафу 3 роки позбавлення волі. Проте від реального відбування покарання ув’язненням суд його звільнив на 1 іспитовий рік.

За матеріалами справи, троє жителів Шепетівки вирішили заробити на організації та проведенні гри у карти «Покер». Навесні 2015 року чоловіки орендували для гральної зали приміщення на території КП «Шепетівський ринок». Придбавши усе необхідне (карти, фішки, настільні дзвінки, столи, кейс для фішок, камери відеоспостереження) та найнявши адміністраторів і круп’є, вони облаштували покерний клуб. Прибуток від організації грального бізнесу отримували з комісії — 2,5 % від ставок під час гри певного виду покеру або не більше ніж 50 гривень від великої суми коштів за одне коло гри. Там клуб діяв до 16 жовтня 2015 року, допоки з обшуками до організаторів грального бізнесу не прийшли правоохоронці.

Проте втрачати можливість заробляти, надаючи доступ до азартних ігор на гроші, чоловіки не збиралися й одразу облаштували гральну залу за іншою адресою у Шепетівці. Там вдалося протриматися до травня 2016 року. Після чергових обшуків і вилучення обладнання покерний клуб утретє змінив адресу. У новому приміщенні він діяв з травня по листопад 2016 року.

Під час судового засідання прокурор підписані угоди підтримав. Сказав, що вони відповідають закону, кримінальні правопорушення, які інкримінують обвинуваченим, належать до числа тих, щодо яких передбачена можливість укладення угод про визнання винуватості, є достатньо доказів, які підтверджують вину шепетівчан в інкримінованих злочинах. Зазначив також, що сторони добровільно уклали угоди й вони відповідають інтересам суспільства та не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб — у справі немає потерпілих.

Обвинувачені та їхні захисники просили суд затвердити угоди про визнання винуватості.

«Судом не встановлено підстав для відмови в затвердженні даних угод, передбачених частиною 7 статті 474 КПК, а тому дослідивши зміст угод про визнання винуватості, заслухавши думки прокурора, обвинувачених та їх захисників, суд дійшов висновку про необхідність їх затвердження, шляхом ухвалення вироку та призначення обвинуваченим узгодженого покарання», — йдеться у вироку Шепетівського міськрайонного суду.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
На Хмельниччині оштрафували жінку, яка продавала молоко та сир біля магазину
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість
Студент Хмельницького національного університету постав перед судом

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині очільник єпархії зібрав священників ПЦУ
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
На Шепетівщині мешканці ведуться на вигадані соціальні виплати
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
Підприємство у Шепетівці отримало атестат про технічну компетентність
FacebookTelegramViberWhatsAppX