У вік діджиталізації подорож не може перетворитися на жахіття

Залізничні квитки онлайн

Нещодавно залізнична компанія анонсувала про курсування у період новорічних свят додаткових потягів в Україні. Купити залізничні квитки он-лайн в один клік на ці поїзди може кожен охочий помандрувати.

З України до Польщі

Як і раніше курсуватимуть потяги, що дозволяють подорожувати за кордон. Для жителів Хмельниччини і надалі все більш популярним є швидкісний поїзд до Перемишля.

— Цьогоріч ми з дружиною мали непередбачувану поїздку до Польщі. Раніше їздили власним транспортом чи автобусом. Але на цей раз вирішили таки довіритися залізничному транспорту. Ми вже не молоді, тому автомобілем чи автобусом подорожувати щорік стає все складніше. Замовили квиток через інтернет, перестрахувалися і оформили його в касі. З Хмельницького виїхали близько 11-ї години, а ближче 15-ї вже були на кордоні з Польщею, — поділився досвідом 75-річний пан Григорій.

Мова йде про потяг «Інтерсіті+» № 715 Київ–Пшемисль (Перемишль), який їздить щоденно.

Зі Стамбула до Хмельницька

Навіть у бувалих мандрівників у житті траплялися різні непередбачувані ситуації, коли плани змінювалися кардинально, а маршрут і в поготів.

— Влітку їздила на відпочинок у Туреччину, звісно, заздалегідь купила авіаквитки. Але ж в межах України довелося добиратися потягом, ось тут і розпочалися різноманітні викрутаси, — розповіла свою історію хмельничанка Наталія. — За кордон летіла літаком з Одеси, квиток на потяг купила буквально напередодні, бо ж влітку на них неабиякий ажіотаж. Місце було в кінці вагона бокове, але слава Богу нижнє. Але коли поверталася, то купувати заздалегідь квитка на потяг я побоялась, бо міг не своєчасно приземлитися літак. Приїхала на залізничний вокзал вночі.

Жінка при собі мала готівки небагато, адже сподівалася розрахуватися банківською карткою. Перебуваючи вночі на вокзалі, жінка зробила для себе кілька важливих висновків:

  • не літати нічними рейсами;
  • не розраховувати на банківську картку, а мати необхідну суму готівки;
  • мати із собою заряджений повербанк.

Готівки ледь вистачило на потяг Інтерсіті. Ним вона дісталася Вінниці, де мала в запасі лише 5 хвилин до відправлення потягу до Хмельницького.

— Ще перебуваючи в Інтерсіті, швиденько зметикувала придбати квиток на потяг Маріуполь-Львів. Ним я й сподівалася доїхати додому. Звісно, я його не роздрукувала, мала лише його у смартфоні. Пощастило, адже зробити потрібну пересадку я встигла, бо поїзд прибув на сусідню колію. Хоча провідниця не мала пристрою для зчитування QR-коду, але повірила на чесне слово. Вона дозволила зайти і зайняти місце, далі переписала якусь інформацію з електронного квитка, і пішла в сусідній вагон її перевіряти, — додала хмельничанка.

Завдяки діджиталізації та кмітливості пані Наталія дісталася додому за 6 годин. Цій пані більше пощастило, ніж її земляку зі Старого Кривина, якого провідниця у 2018 році виштовхала з потяга Ковель–Москва. Пасажир мав при собі електронний квиток, який на станції Старий Кривин не було змоги роздрукувати.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
У сусідній із Хмельниччиною області умисно підпалювали спецобладнання «Укрзалізниці»
В Укрзалізниці доставлять любов на День закоханих, а ще запустять романтичний експрес
На Хмельниччині під шаром штукатурки знайшли унікальну для України пам’ятку османської писемності
«Укрзалізниця» запустила сервіс для військовослужбовців
На Хмельниччині в ДТП загинув 56-річний чоловік із Полтавської області

Читайте у цій рубриці



Чим дивуватиме Бакотська затока цьогоріч
Бельгія: Де робочі можливості чекають на українців
Оздоровлення в курортній зоні Хмільника: джерело здоров’я та релаксу
Куди піти в Хмельницькому: 5 місць, обов’язкових для відвідування
Чому у Львові варто зупинятися в готелі «Швейцарський»
Зручний спосіб онлайн купівлі квитків на автобус із сервісом INFOBUS
FacebookTelegramViberWhatsAppX