У Славуті продавчиня, що торгувала без ПЛР та вакцинації, повинна сплатити штраф у 17 тисяч

У Славуті продавчиня, що торгувала без ПЛР та вакцинації, повинна сплатити штраф у 17 тисяч

3 листопада продавчиня в магазині «Продукти», що в місті Славуті, здійснювала обслуговування покупців (продаж продукції) без документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою вакцини або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції. Відтак, порушила карантинні вимоги. Справа дійшла до суду.

«Особа вину у вчиненому не визнала і пояснила, що за станом здоров’я їй протипоказана вакцинація, а ПЛР тест вона не робила та 01.11.2021 приступила до роботи продавцем у магазині «Продукти». Проте, вона не надала суду довідку лікаря про те, що їй протипоказана вакцинація; не надала доказів про те, що пройшла ПЛР тестування перед тим, як приступити до виконання обов’язків продавця і результати такого тесту були дійсними станом на 03.11.2021», — йдеться у постанові Славутського міськрайонного суду.

Втім, захисник обвинуваченої вказав на відсутність в її діях складу адмінправопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 44–3 КУпАП, так як вважає, що за вказаною статтею несуть відповідальність лише суб’єкти господарської діяльності, а не їх працівники. Тому просив закрити провадження у справі на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП.

«Проте, відповідно до диспозиції ч. 1 ст. 44–3 КУпАП відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами несуть і громадяни і посадові особи, а не лише суб’єкти господарювання. Відповідно п. 2.2 Протоколу позачергового засідання Хмельницької обласної коміії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 20.10.2021 з 23.10.2021 дозволити роботу закладів торгівлі — продовольчих та непродовольчих, кіосків, магазинів, супермаркетів, гіпермаркетів виключно за умов розрахунку — 1 людина на 10 квадратних метрів, дотримання соціальної дистанції не менше 2-х метрів та при наявності у суб’єктів господарювання та їх працівників негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведено не більш як за 72 години або документа, що підтверджує вакцинацію на COVID-19 хоча б однією дозою вакцини вакцини (жовті сертифікати)», — йдеться у матеріалах справи.

У підсумку, суд таки визнав відсутність ПЛР чи хоча б однієї дози вакцини — правопорушенням.

Відтак, Славутського міськрайонний суд постановив:

«Визнати винною особу у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 44–3 КУпАП, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн».

Окрім того, продав чині доведеться сплатити на користь держави судовий збір в сумі 454 грн.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду через Славутський міськрайонний суд протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її представником, захисником.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині збирали представників служб таксі
У Шепетівці оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками
Дешевше було заплатити: у Славуті судили чоловіка, який вкрав «Снікерс»
На Шепетівщині судитимуть винуватця ДТП з 5 загиблими, серед яких 2 дітей
На Шепетівщині домашній насильник може бути причетним до іншого злочину
У громаді на Шепетівщині спростували чергову «типову» брехню

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX