У Красилові підприємець напав на тележурналіст­ку: Старокостянтинівсь­кий суд виніс вирок

У Красилові підприємець напав на тележурналіст­ку: Старокостянтинівсь­кий суд виніс вирок

Минулоріч у березні кореспондентка та оператор ТОВ «Новини 24 години» телеканалу «NEWSONE» отримали редакційне завдання, яке стосувалося перебігу карантину та стану торгівлі медичними препаратами і засобами індивідуального захисту. У ході роботи вони брали інтерв’ю у жителів міста Красилова. Під час опитування дізналися, що в магазині, розташованого на другому поверсі торгівельного центру, можна придбати захисні маски. Відповідне оголошення було розміщене на першому поверсі ТЦ. Зйомки сюжету завершилися не лише суперечкою, а ще й тілесними ушкодженнями.

«Підійшовши до прилавку магазину, журналістка взяла упаковку із медичними масками з цінником, які знаходились біля касового апарату поряд із іншими товарами та, представившись обвинуваченому журналістом телеканалу «NEWSONE», звернулася до нього з питанням щодо реалізації і походження медичних масок. Чоловік заперечив факт їх реалізації, незважаючи на наявність на упаковці ціннику магазину, а тому журналістка з метою встановлення законності їх реалізації, почала телефонувати у поліцію на лінію «102».

У цей час підприємець, усвідомлюючи, що проводиться відеорепортаж та журналістка викликає поліцію, щоб уникнути можливої відповідальності та висвітлення на телебаченні реалізації ним медичних засобів захисту, підбіг та почав забирати маски з рук потерпілої, умисно схопивши останню за ліву руку та шляхом затискання пальців і різких ривків, вирвав у неї упаковку із медичними масками, внаслідок чого завдав потерпілій тілесні ушкодження у вигляді підшкірного крововиливу тильної поверхні нігтьової фаланги 4-го пальця кисті лівої верхньої кінцівки та розтягнення зв’язок міжфалангових суглобів 3, 4-го пальців лівої кисті та лівого променево-зап’ясткового суглобу, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я».

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєному визнав частково: не заперечував, що під час його дій, спрямованих на те, щоб забрати у потерпілої упаковку з захисними масками, міг заподіяти їй тілесні ушкодження пальців лівої руки. Стверджував, що не бачив як потерпіла із мікрофоном, на якому зображено позначення телеканалу «NEWSONE» разом із телеоператором, який тримав відеокамеру, увійшли до приміщення магазину 24 березня 2020 року та не чув, що вона представилася журналістом цього телеканалу, оскільки у цей час спостерігав за покупцями на моніторі, розташованому біля каси.

Окрім того зазначав, мовляв, мав сумніви у тому, що вона дійсно є журналістом. Між ними виник конфлікт з приводу того, що вона взяла пакет з захисними масками з касової зони, які там опинилися помилково, оскільки не були призначені для продажу, а лише для службового користування. Він вирішив забрати у неї пакет із масками, потягнувши їх на себе ривком, пальці потерпілої не розгинав та не викручував. Частково відшкодував потерпілій моральну шкоду в розмірі 10000 гривень, оскільки усвідомив, що його діями їй завдана моральна шкода», — йдеться у матеріалах справи.

Однак, незважаючи на такі його показання, вина підприємця підтверджується сукупністю доказів, дослідженими в судовому засіданні.

В підсумку, Старокостянтинівський районний суд ухвалив:

«… визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345–1 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки. На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_2 звільнити від відбування покарання з випробуванням і встановити йому іспитовий строк тривалістю 1 (один ) рік.

На підставі ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_2 наступні обов’язки:

  • періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання».

Окрім того, на користь журналістки підприємець повинен виплатити ще 10 000 гривень моральної шкоди.

Нагадаємо, у Хмельницькому невідомі напали на місцеву журналістку: поліція відкрила кримінальне провадження.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік, який справляв природні потреби біля школи, отримав штраф
На Хмельниччині чоловік опинився на даху замку Острозьких: чим все закінчилося
На Хмельниччині оштрафували жінку, яка продавала молоко та сир біля магазину
Довгожителі з Хмельниччини у шлюбі майже три чверті століття: неймовірна історія кохання
І заклад, і батьки мають проблеми: на Хмельниччині 14-річна дитина перебувала в розважальному місці після 22:00
На Хмельниччині вбивця військової медикині отримав суворіший вирок

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
На Шепетівщині браконьєра взяли на «гарячому»
FacebookTelegramViberWhatsAppX