Православна Церква України відреагувала на інцидент, в який потрапив Титулярний єпископ Шепетівський Адріан

Православна Церква України відреагувала на інцидент, в який потрапив Титулярний єпископ Шепетівський Адріан

Нещодавно в столиці у скандал потрапив Титулярний єпископ Шепетівський Адріан (в миру — Руслан Іванович Кулик). Владика накинувся на сусідку просто під під’їздом. Він гамселив беззахисну жінку руками, шарпав її за одяг, а потім ще й забрав телефон та зафутболив його геть… Все це відбувалося в Дарницькому районі Києва, біля під’їзду. Інцидент потрапив на відео камер спостереження та зацікавив журналістів «Надзвичайних новин».

У сюжеті постраждала Іванна Бережна пояснила, що Єпископ Адріан Української Православної Церкви мешкає по-сусідству. Ворожнеча в них виникла через собаку. Жінка розповіла, що її сусіди були обурені тим, як поводиться її російський той-тер’єр. О 12-й годині ночі вони стукали у двері та скандально погрожували заспокоїти собаку, хоча в цей час всі спали і собака не гавкала.

Через кілька днів власниця пса зустріла сусідку у дворі, попросила більше не турбувати їх серед ночі. І в той момент, як збиралася йти додому, з будинку вилетів розлючений священнослужитель і відразу пішов у наступ. Бережна намагалася отримати відео з камер відеоспостереження, де було зафіксовано її побиття, тоді священик зчепився вже з її чоловіком.

Православна Церква України відреагувала на інцидент, в який потрапив Титулярний єпископ Шепетівський Адріан

Наразі Титулярний єпископ Шепетівський Адріан став відомим на всю країну.

Православна Церква України відреагувала на інцидент, в який потрапив Титулярний єпископ Шепетівський Адріан

Вже сьогодні, 2 листопада, на кричущий інцидент відреагував Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України.

На сайті Православної Церкви України навіть опублікували розпорядження Предстоятеля у зв’язку з порушенням, вчиненим єпископом Адріаном (Куликом).

«Враховуючи публічні свідчення, на підставі яких титулярний єпископ Шепетівський Адріан (Кулик) підлягає обвинуваченню в порушенні, за яке канонічними правилами передбачене суворе покарання (27 Апостольське правило: «Наказуємо єпископа, чи пресвітера, чи диякона, який б’є вірних, що грішать, або невірних, що образили їх, і через це хоче їх залякати, позбавляти священничого сану. Бо Господь зовсім не учив нас цього. Навпаки, «Коли Його лихословили, Він не лихословив взаємно; страждаючи, не погрожував, а передавав те Судді Праведному» (1 Пет. 2, 23);

також 9 правило Константинопольського Двократного собору: «Апостольське і божественне правило піддає виключенню священників, що насмілюються бити вірних які згрішили, чи невірним нанесли образу. […] Отже, оскільки даним правилом визначається покарання за биття взагалі, то і ми згідно визначаємо. Подобає бо священику Божому врозумляти недоброзвичайного настановами й умовляннями, часом же і церковними єпитиміями, а не накидатися на тіла людські із бичами й ударами. Якщо ж деякі будуть абсолютно непокірними, і врозумленню через єпітимію неслухняними, таких ніхто не забороняє врозумляти переданням суду місцевих цивільних керівників») —

визначаю:

1. На період проведення розслідування у справі з 2 листопада 2021 р. відсторонити титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика) від виконання архієрейських обов’язків та благословити йому утриматися від звершення публічних богослужінь;

2. Передати розгляд справи Священному Синоду для винесення належного рішення», — зазначив Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині два села зберуться, аби покінчити з московським патріархатом
На Хмельниччині хабародавця покарали гривнею
Перша служба рідною мовою була велелюдною: на Шепетівщині ще один храм перейшов до ПЦУ
На Шепетівщині парафіяни двох сіл голосували щодо переходу храму до ПЦУ
У громаді на Шепетівщині перша сільська парафія полишила московський патріархат
Везуть із Шепетівщини на Донеччину часточку різдвяної радості і сімейного затишку

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині старенька жінка, аби захиститися від сина, змушена була звертатися в поліцію
У колонію на Хмельниччині надіслали помідори із «сюрпризом»
На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
FacebookTelegramViberWhatsAppX