На Шепетівщині можуть продавати фальсифіковане масло

На Шепетівщині можуть продавати фальсифіковане масло

Держпродспоживслужба спільно з представниками Національної поліції України виявила фальсифіковане масло. Це сталося під час позапланової перевірки комунальних підприємств Києва та постачальників харчових продуктів до шкіл міста.

В ході перевірки виявлено та вилучено масло (виробництва ФОП Матвієнко О. В.), яке було направлено на лабораторне дослідження. Дослідження продукту показало, що в так званому «маслі» були повністю відсутні молочні жири.

На Шепетівщині можуть продавати фальсифіковане масло

— Ця ситуація переконливо свідчить про те, що система шкільного харчування потребує реформування, і ми на правильному шляху. Наше завдання сьогодні — боротьба з недобросовісними постачальниками, які збагачуються на здоров’ї дітей. Якості продукції, що постачається в дитячі заклади, й надалі приділятиметься особлива увага, — розповіла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

В ході проведених заходів встановлено, що ФОП Матвієнко О. В. здійснює виробництво та продаж небезпечної продукції — товару під виглядом вершкового масла, торгових марок: «Масло солодковершкове «Селянське» 73 %, «Масло солодковершкове «Екстра» 82,5 %, який не відповідає вимогам щодо його безпечності, в особливо великих розмірах.

— Дане масло могло потрапити і на полиці магазинів у Шепетівському районі, — прокоментував для «День за днем» начальник Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Віталій Стародубов.

25 червня поточного року працівниками Департаменту, слідчими ГУНП в Київській області з залученням фахівців Держпродспоживслужби проведено обшуки за місцем розташування виробничих потужностей ФОП Матвієнко та суб’єктів господарської діяльності, які здійснювали постачання небезпечної продукції до шкіл м. Києва.

Під час обшуків було вилучено 16 тонн фальсифікованого масла та обладнання для його виробництва, в тому числі, пакувальні матеріали інших виробників. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 2021 рік — це рік реформи шкільного харчування. З 1 січня діє новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, зараз запроваджуються нові підходи до організації харчування. Ініціатором реформи шкільного харчування є перша леді Олена Зеленська.

Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд за станом організації харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів, питної води, додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік організував вигідний бізнес, але ним зацікавилася прокуратура
На Хмельниччині попереджають про кишковий єрсиніоз
На Хмельниччині покупцям повернули кошти за неякісний товар: хто посприяв
Ініціювали перевірку укриттів в одній з громад Шепетівщини
Вже госпіталізували 9 осіб: на Хмельниччині встановлюють джерело небезпечної інфекції
На Хмельниччині чоловік купував фальсифікат і збував його в магазинах області

Читайте у цій рубриці



У сусідній із Хмельниччиною області посадовця підозрюють у причетності до шахрайської схеми
Грошову допомогу за реєстрацію мав отримати чоловік із Хмельниччини, але натомість втратив свої 17 тисяч гривень
На Шепетівщині чоловік поквитався з камерою спостереження, яка зафільмувала дещо непристойне
Стример родом із Шепетівщини та Надя Дорофєєва зібрали понад 6 мільйонів для ЗСУ та Чернігова
Мешканка Хмельниччини повелася на шахраїв, які представилися «кібербезпекою»
На Хмельниччині чоловік опинився на даху замку Острозьких: чим все закінчилося
FacebookTelegramViberWhatsAppX