У Полонному комунальники притягнули до суду боржника

У Полонному комунальники притягнули до суду боржника

Полонський районний суд задовольнив позов комунального підприємства Полонської міської ради «Благоустрій»: стягнув з відповідача на його користь 4527 грн 36 коп. заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Комунальне підприємство мотивувало позов тим, що відповідач проживає у м. Полонному та є споживачем послуг, яке надає підприємство. Проте він відмовляється укласти договір про надання послуг з утримання будинку, споруд та прибудинкової території, а також не сплачує їх вартість. Як наслідок, станом на 28 лютого 2021 року (з 1 березня 2018 року) утворилася заборгованість на загальну суму 4527,36 грн.

Відповідач у судовому засіданні позов не визнав. Пояснив, що він не має бажання укладати договір з цим підприємством та платити йому, оскільки воно неякісно та не в повному обсязі надає послуги з утримання багатоквартирного будинку і прибудинкової території, в якому він мешкає. Разом з тим зазначав, що працівники КП біля будинку косили траву, вивозили сміття, фарбували дитячий майданчик, чистили каналізацію, ремонтували освітлення у під’їзді, проводили його побілку та фарбування.

Як встановив суд, КП ПМР «Благоустрій» рішенням сесії Полонської міської ради ОТГ визначене виконавцем робіт з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Загальний розмір тарифу для будинку, де мешкає відповідач, складає 2,67 грн.

Відповідно до актів виконаних робіт комунальне підприємство у 2018–2020 роках виконувало роботи з утримання цього будинку та прибудинкової території, зокрема, косіння трави, прибирання, прочищення каналізації, ремонт водопроводу, поточний ремонт сходових клітин, вирізка кущів, підрізування дерев, встановлення світильників, вивіз сміття та обрізок дерев, ремонт покрівлі, фарбування металевих конструкцій дитячого майданчика, ремонт освітлення тощо. Також підприємство сплачувало за освітлення сходових клітин та підвального приміщення будинку відповідача.

«Позивачем надані вищевказані письмові докази (акти на виконання робіт, довідки про споживання електроенергії, про оплату за прибирання прибудинкової території), які об’єктивно вказують на те, що Підприємством фактично надавались житлово-комунальні послуги з утримання вищезгаданого багатоквартирного будинку та його прибудинкової території, а відповідач, як власник квартири у цьому будинку, отримував такі послуги, користувався ними та не спростував належними і допустимими доказами зворотне, а відтак у нього виник обов’язок оплатити вартість цих послуг», — зазначає суд.

Рішення ще не набрало законної сили й може бути оскаржене до Хмельницького апеляційного суду.

Для довідки

Споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором. Споживач не звільняється від оплати житлово-комунальних послуг, отриманих ним до укладення відповідного договору (стаття 9 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині тричі за добу палали житлові будинки
На Шепетівщині пасажирка намагалася допомогти водієві у незаконний спосіб
У квартирі є вода, але вона не стікає ні з ванної ні з туалету: як у Хмельницькому покарали боржників
Серед білого дня на Шепетівщині сталася моторошна ДТП
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
На Донеччині загинув старший солдат із Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
На Хмельниччині, щоб врятувати літнього чоловіка, викликали кінологів
Мешканка Хмельниччини переправляла з-за кордону оптові партії психотропів під виглядом прального порошку
Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
FacebookTelegramViberWhatsAppX