У Нетішині пенсіонер до смерті забив ременем дружину

У Нетішині пенсіонер до смерті забив ременем дружину

Рік тому вдень 24 лютого 61-річний житель Нетішина прийшов із роботи додому, де застав свою дружину за розпиванням алкоголю. Та запросила чоловіка приєднуватися — тож на момент конфлікту обоє були в стані сп’яніння. У ході сварки, що виникла раптово, чоловік почав бити дружину: спочатку руками, потім зняв ремінь і завдав металевою пряжкою численних ударів (все тіло було в синцях, крововиливах і саднах). Того ж дня 59-річна жінка померла від травматичного шоку. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Правоохоронці кваліфікували дії чоловіка як вбивство, вчинене з особливою жорстокістю (п.4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Під час судового розгляду в Нетішинському міському суді обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині не визнав, запевнивши, що у нього не було умислу вбити дружину. Пояснив, що конфлікт виник через його прохання дати гроші на цигарки. Жінка відмовилася і почала поводити себе агресивно, що його сильно обурило — тож дав волю рукам, а потім ще й витяг зі штанів шкіряний ремінь з пряжкою. Розмір синців був незначний, тому, каже, побоювань за життя дружини не було. Та через деякий час вона впала серед кімнати без свідомості. Коли намагання привести до тями, штучне дихання і масаж серця результатів не дали, він пішов до сусідів за допомогою. Медики, що приїхали на виклик, лише констатували смерть.

Сусід у суді підтвердив, що того дня викликав швидку і поліцію. Запевнив, що сусідська сім’я була благополучна, подружжя алкоголем не зловживало, рідко сварилося, і уважає, що чоловік умисно не міг вбити дружину.

Син обвинуваченого і потерпілої під час судового засідання розповів, що його батько роботящий і був хорошим сім’янином, тому смерть матері від його рук, він вважає, була випадковою. Просив призначити йому примусове лікування.

На думку суду, сторона обвинувачення не довела належними та допустимими доказами, що обвинувачений, завдаючи удари жінці, мав умисел на заподіяння їй смерті, тому кваліфікацію його дій, як умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, уважає помилковою.

«Як пояснив обвинувачений, у нього не було наміру спричиняти смерть потерпілої. Наносячи удари він усвідомлював, що завдає потерпілій тілесні ушкодження, але так він хотів лише виховати останню, яка поводилася агресивно. Характер та локалізація поранень також не свідчить про умисел на вбивство. Хоча обвинуваченим і було нанесено численні удари потерпілій, але більшість з них нанесені не в життєво важливі органи, вони наносились по різних частинах тіла хаотично, без чіткої спрямованості на спричинення смерті. Про відсутність умислу на позбавлення потерпілої життя свідчить і поведінка обвинуваченого після вчинення злочину. Припинивши наносити удари обвинувачений, виявивши, що потерпіла не подає ознак життя, став надавати допомогу. В подальшому була викликана швидка допомога і поліція», — зазначає суд.

Таким чином, дослідивши та оцінивши зібрані докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що дії обвинуваченого необхідно перекваліфікувати на умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті121 КК України).

Відтак Нетішинський міський суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України, й призначив йому покарання у виді 8 років позбавлення волі.

«Так, обвинувачений вчинив умисний тяжкий злочин, проте він не має судимості, проживає за місцем реєстрації з сином, де характеризується позитивно, на диспансерному обліку у лікарів нарколога та психіатра не значиться. Обставиною, що пом’якшує покарання суд визнає активне сприяння розкриттю злочину. (…) Обставинами, що обтяжують покарання, є вчинення злочину: щодо подружжя, в стані алкогольного сп’яніння», — ідеться у вироку суду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
На Шепетівщині перед судом постануть троє розбійників, які нападали на громадян

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
На Хмельниччині, щоб врятувати літнього чоловіка, викликали кінологів
Мешканка Хмельниччини переправляла з-за кордону оптові партії психотропів під виглядом прального порошку
Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
FacebookTelegramViberWhatsAppX