Чоловіка, який вбив сестру та її співмешканця, судитимуть троє суддів

Чоловіка, який вбив сестру та її співмешканця, судитимуть троє суддів

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя Шепетівського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), п. п. 9, 13 ч. 2 с. 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині з метою приховати інший злочин, вчинений особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Про це повідомила пресслужба суду.

Відносно обвинуваченого відповідно до ухвали слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 листопада цього року включно.

Справа буде розглядатись колегіально судом у складі трьох суддів.

Досудовим слідством встановлено, що 26 липня обвинувачений, перебуваючи в с. Серединці Шепетівського району, під час розпиття спиртних напоїв із своєю сестрою та її співмешканцем, розпочав суперечку, під час якої жінка вдарила обвинуваченого в тім’яну ділянку голови.

Обвинувачений, будучи обуреним, вдарив у грудну клітку сестру, заподіявши тілесні ушкодження у вигляді синців, від яких жінка, не втримавши рівновагу, впала, отримавши тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості.

Обвинувачений, утримуючи в руці господарський молоток, умисно наніс удар в голову сестри, від якого вона знову впала на підлогу. Піднявши останню, обвинувачений переніс її у кімнату спальні, де спав її співмешканець та наніс ще не менше двох ударів молотком в голову, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження, як небезпечні для життя в момент їх спричинення, та які в даному випадку були несумісними із життям та призвели до смерті селянки на місці події, через короткий проміжок часу.

Одразу після вчинення вбивства, залишаючись на місці події, обвинувачений помітив як прокинувся та розуміючи, що він став не бажаним свідком вчиненого, бажаючи приховати факт вбивства, обвинувачений наніс господарським молотком не менше як два удари в голову чоловіку, заподіявши тілесні ушкодження тяжкого ступеня, як небезпечні для життя в момент спричинення, в даному випадку, які були несумісними із життям та від яких настала смерть на місці події через короткий проміжок часу.

На моторошну знахідку натрапив сусід убитих, який пішов провідати односельців, оскільки вже другий день не бачив їх на подвір’ї. Відтак, про побачене відразу ж повідомив у поліцію.

Загиблі — 58-річна жінка та 64-річний чоловік. Вони проживали в цивільному шлюбі.

Добу чоловік, який вчинив вбивство, переховувався на закинутій пожежній станції, а потім, за його словами, зголоднів і повернувся в село. Відтак, його затримали полісмени Шепетівського відділу поліції.

Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Санкція ч. 2 ст. 115 передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сусідній із Хмельниччиною області чоловік жорстоко застрелив собаку
На Шепетівщині мати відповідатиме за неадекватну поведінку сина на уроці
На Хмельниччині молодика та його спільника звинувачують у моторошному вбивстві
На Хмельниччині вбивця військової медикині отримав суворіший вирок
Усі тяжкі злочини, які сталися на Шепетівщині цьогоріч, розкриті, складніше — із шахрайствами
На Шепетівщині покарали водія, який керував авто напідпитку

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік опинився на даху замку Острозьких: чим все закінчилося
Спакував валізи і навтьоки: у Шепетівці упіймали лиходія
На Хмельниччині діти вже місяць сидять без світла в будинку: батьки не відреагували на заклики поліції 
У селі на Полонщині горів житловий будинок
Хмельничанин вимагав 100000 грн неіснуючого боргу в місцевого мешканця
Чоловіка із Хмельниччини по той бік Тиси мав чекати переправник
FacebookTelegramViberWhatsAppX