У Шепетівському районі п’яний чоловік стріляв бойовими патронами у сина літньої сусідки

У Шепетівському районі п’яний чоловік стріляв бойовими патронами у сина літньої сусідки

Ізяславський районний суд визнав винним 58-річного жителя Шепетівського району в закінченому замаху на умисне вбивство (частина 2 статті 15, частина 1 статті 115 КК України) та призначив йому покарання — 5 років ув’язнення. Крім цього, стягнув з нього на користь потерпілого 37500 гривень — на відшкодування моральної шкоди. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

«Щире розкаяння винного, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, часткове добровільне відшкодування заподіяної шкоди потерпілому суд визнає обставинами, що пом’якшують та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення. Тому з урахуванням даних про особу (обвинуваченого), який раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем проживання, має на утриманні матір похилого віку, а також зважаючи на наслідки вчиненого кримінального правопорушення, які полягають у заподіянні потерпілому тілесного ушкодження середнього ступеня тяжкості, що спричиняє тривалий розлад здоров’я, суд вважає за можливе призначити йому покарання нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією ч. 1 ст. 115 КК України, із застосуванням ст. 69 КК України», — ідеться у вироку суду.

За вироком, цьогоріч 10 квітня у с. Романіни Шепетівського району обвинувачений напідпитку навідався до літньої сусідки. Згодом до хати зайшов її син: він зі сваркою виштовхав гостя з подвір’я. Ображений сусід пішов додому, зарядив рушницю і повернувся. Свого кривдника застав у дверях на веранді. Націлившись у живіт, звів спусковий гачок, та через осічку набою в правому стволі, пострілу не було. Тоді чоловік звів курок на бойовий звід на лівому стволі й таки вистрелив. Потерпілий встиг ухилитись із лінії вогню — куля потрапила в передпліччя. Поранений чоловік сам перев’язав рану і викликав «швидку».

«Таким чином, (обвинувачений) виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, однак смерть потерпілого не настала, а злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі», — констатує суд.

У суді обвинувачений вину визнав, пояснив, що дійсно напідпитку пішов на гостину до сусідки, але між ним і її сином виникла суперечка, в ході якої той вдарив його кулаком в обличчя і виштовхав з подвір’я. Удома він побачив у дзеркалі синець під оком — обурившись, зарядив рушницю двома бойовими патронами і пішов мститися. Бачив, що поранив опонента в руку, тому подумав, що той зможе викликати «швидку», а сам повернувся додому. Запевнив, що кається, і вже частково його родина відшкодувала завдану моральну шкоду (12500 грн).

На думку потерпілого, причиною замаху на вбивство стало те, що сусід надміру випив алкоголю того дня, бо раніше між ними не було жодних суперечок чи конфліктів.

До набрання вироком законної сили суд залишив обвинуваченому запобіжний захід — тримання під вартою. Вирок ще може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Мешканцю Славути заборонили наближатися до своєї матері
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
На Шепетівщині молодик під кайфом хотів «вирішити справу на місці»

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині є пошкодження внаслідок нічної атаки росіян
На Хмельниччині патрульні шукали жінку, що загубилася
Цієї ночі вогонь наробив біди у будинку в Шепетівці
На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
На Хмельниччині, щоб врятувати літнього чоловіка, викликали кінологів
FacebookTelegramViberWhatsAppX