За розбійний напад 2 підлітків суд покарав, але несуворо

За розбійний напад 2 підлітків суд покарав, але несуворо

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винними двох неповнолітніх жителів Шепетівського району у вчиненні розбою, за попередньою змовою групою осіб, призначив обом покарання — по 5 років без конфіскації майна, та звільнив від його відбування з випробуванням на 2 іспитових роки. Про це повідомила пресслужба суду.

Як встановив суд, у ніч на 23 червня цього року у Шепетівці двоє неповнолітніх відвідувачів місцевого бару домовилися забрати телефон, який примітили у чоловіка, що також відпочивав у закладі. Дочекавшись, коли той вийде з бару, обоє вирушили слідом. Наздогнавши, почали бити в голову і плечі. Коли чоловік упав, один з нападників вийняв з його кишені мобільний телефон. Наостанок завдавши ще кілька ударів руками і ногами, підлітки утекли.

Та на ранок обох затримали правоохоронці. У потерпілого медики діагностували струс мозку й синці, які за своїм характером належать до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, що спричиняють короткочасний розлад здоров’я. Крім того, нападники завдали йому матеріальної шкоди на понад 3 тисячі гривень.

У судовому засіданні ініціатор викрадення телефону пояснив, що його мобільний був пошкоджений, тож вирішив забрати собі «Honor 8х», який побачив у відвідувача нічного закладу. Ідею підтримав його товариш — дочекалися, коли чоловік залишиться сам, і напали. Неповнолітні запевнили, що відшкодували потерпілому завдану шкоду і просили суворо не карати.

«За обставин, які значно пом’якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину — визнання вини, щире каяття, активне сприяння розслідуванню злочину, молодий вік обвинувачених, повне відшкодування заподіяних збитків, відсутність обставин, що обтяжують покарання, думку потерпілого, який просив не позбавляти волі обвинувачених, суд для досягнення мети покарання, передбаченої ч. 2 ст. 50 КК України, знаходить справедливим, необхідним і достатнім для виправлення та попередження нових злочинів призначити (обвинуваченим) покарання у виді позбавлення волі із застосуванням вимог ч. 1 ст. 69 КК України нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією ч. 2 ст. 187 КК України, і вони на підставі ст. 104, 75 КК України, можуть бути звільнені від його відбування з випробуванням, з покладанням обов’язків, передбачених ст. 76 КК України», — зазначено у вироку суду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
На Хмельниччині жінка скористалася безпорадним станом чоловіка
На Хмельниччині 42-річний чоловік підпоїв та зґвалтував дівчинку
Чоловік із Шепетівки отримав вирок за зберігання особливо небезпечної речовини у великих розмірах
На Хмельниччині суд пом’якшив покарання чоловіку, який ножем порізав шию жінці
На Хмельниччині за неподання декларації засуджено колишнього старосту села

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
На Хмельниччині, щоб врятувати літнього чоловіка, викликали кінологів
Мешканка Хмельниччини переправляла з-за кордону оптові партії психотропів під виглядом прального порошку
Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
FacebookTelegramViberWhatsAppX