У хмельничанки двоє рецидивістів-гастролерів відібрали 40 тисяч доларів та ще заприскали очі перцевим газом

У хмельничанки двоє рецидивістів-гастролерів відібрали 40 тисяч доларів та ще заприскали очі перцевим газом

У Хмельницькому підозрювані спланували і скоїли пограбування 46-річної підприємиці, у якої відібрали 40 тисяч доларів США. За цим фактом їм вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, за що чоловікам загрожує до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі підозрювані перебувають у Хмельницькому слідчому ізоляторі. Про це поліція Хмельницької області повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

У хмельничанки двоє рецидивістів-гастролерів відібрали 40 тисяч доларів та ще заприскали очі перцевим газом

Повідомлення про пограбування надійшло до чергової частини Південно-Західного відділення поліції. 46-річна потерпіла, місцева підприємиця, повідомила, що коли вона вранці виходила з автомобіля поблизу речового ринку, до неї підбіг чоловік у масці і вихопив з рук сумку, в якій було близько 40 тисяч доларів США.

У хмельничанки двоє рецидивістів-гастролерів відібрали 40 тисяч доларів та ще заприскали очі перцевим газом

Потерпіла намагалася наздогнати грабіжника, але той зупинив її, застосувавши перцевий газ. Проте жінка побачила, що нападник був не один — його спільник намагався втекти на мопеді. Але щось пішло не так. Йому довелось залишити транспортний засіб. До того ж, втікаючи, зловмисник загубив по дорозі один кросівок.

Після отримання повідомлення на місце події одразу ж прибула слідчо-оперативна група, експерти, кінологи.

Службова собака Бона по «гарячих слідах» провела по маршруту втечі зловмисників в район зупинки поблизу дитячої лікарні. Згодом ця інформація підтвердилась відео з камер спостереження, які зафіксували грабіжників і автомобіль, в який вони сіли поблизу лікарні, після чого одразу залишили межі міста.

У результаті проведення цілого комплексу оперативно-розшукових заходів працівники поліції Хмельниччини встановили, що до вчинення злочину причетні двоє мешканців м. Горішні Плавні Полтавської області 44 та 32 років. Підтвердила це і ДНК-експертиза.

Обоє раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. Більше того — старший перебував у міжнародному розшуку за вчинення в Донецькій області умисного вбивства групою осіб, а молодший — у державному розшук за незаконне поводження зі зброєю.

Наприкінці травня цього року працівники слідчого управління та управління карного розшуку ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами із Хмельницького відділу поліції та Південно-Західного відділення за участі бійців спецпідрозділу КОРД затримали зловмисників за місцем проживання. Під час обшуків у них виявили та вилучили чимало різноманітної валюти, відмички, альпіністське спорядження, маски, а також деякі речі, придбані саме в Хмельницькому.

Спочатку затримані були передані поліції Київщини та Донеччини для проведення слідчих дій в рамках кримінальних проваджень, за якими вони перебували у розшуку. А нещодавно підозрюваних доправили у слідчий ізолятор Хмельницького.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже оголосили чоловікам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, за що їм загрожує до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Усі тяжкі злочини, які сталися на Шепетівщині цьогоріч, розкриті, складніше — із шахрайствами
На Хмельниччині розбійник напав на працівниць кав’ярні та магазину
На Шепетівщині перед судом постануть троє розбійників, які нападали на громадян
На Хмельниччині судитимуть рецидивіста-крадія
Дружина загиблого захисника подякувала слідчому Шепетівського РУП
Троє молодиків у Нетішині за вечір знайшли собі дві жертви

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
На Шепетівщині браконьєра взяли на «гарячому»
FacebookTelegramViberWhatsAppX