Перед судом постануть троє молодиків, які пограбували студента та вивезли в ліс, де ще вимагали кошти

Перед судом постануть троє молодиків, які пограбували студента та вивезли в ліс, де ще вимагали кошти

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителів м. Полонне та м. Шепетівка, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність), частиною другою статті 189 (вимагання, за попередньою змовою групою осіб), частиною другою статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я), частиною другою статті 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), частиною другою статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені щодо малолітнього або з корисливих мотивів, або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або здійснюване протягом тривалого часу) Кримінального кодексу України. Про це повідомила пресслужба суду.

Досудовим слідством встановлено, що 06.02.2020 обвинувачені Г., Є. та неповнолітній Б., знаходячись в м. Шепетівка, під’їхали автомобілем до потерпілого та застосувавши фізичну силу, наказали сісти у салон, в якому відкрито заволоділи майном останнього на загальну суму 2000 грн. В подальшому, рухаючись у напрямку м. Славута, звернули у лісовий масив, де завдали потерпілому тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричинили короткочасний розлад здоров’я. Не зупиняючись на досягнутому, обвинувачений Г. вимагав у потерпілого грошові кошти в сумі 10 тисяч грн.

Варто зазначити, що санкція частини першої статті 304 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Санкція частини другої статті 189 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Санкція частини другої статті 125 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправні роботи на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Санкція частини другої статті 187 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Санкція частини другої статті 146 КК України передбачає призначення покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, у 19-річ­но­го по­тер­пі­ло­го, сту­ден­та з Ше­пе­тів­ки, бу­ли осо­бис­ті неп­ри­яз­ні сто­сун­ки з од­ним із пі­доз­рю­ва­них, од­но­літ­ком з По­лон­но­го. Ос­танній, взяв­ши з со­бою ще двох мо­ло­ди­ків 17 та 26 ро­ків, при­їхав у Ше­пе­тів­ку з’ясо­ву­ва­ти сто­сун­ки з опо­нен­том. У квітні од­но­го із них пра­во­охо­рон­ці роз­шу­ка­ли і зат­ри­ма­ли в Жи­то­мирсь­кій об­ласті, ще од­но­го — в Ше­пе­тів­ці. Тре­тій на­пад­ник пе­ре­бу­вав у роз­шу­ку.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Чоловіки, які напали на фермерів з Хмельниччини, оскаржували вирок у суді
На Шепетівщині чоловік трактором зачепив дуб, внаслідок чого загинули двоє
Грошову допомогу за реєстрацію мав отримати чоловік із Хмельниччини, але натомість втратив свої 17 тисяч гривень
Мешканка Хмельниччини повелася на шахраїв, які представилися «кібербезпекою»
На Хмельниччині затримали неповнолітнього «закладчика» наркотиків
Замовлена худоба так і не надійшла: на Шепетівщині ошукали чоловіка

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині суд покарав винуватицю ДТП
На Хмельниччині судили лиходійку, яка змусила роззутися жертву
Чоловіки, які напали на фермерів з Хмельниччини, оскаржували вирок у суді
На Шепетівщині чоловік підпалив будинок, на горищі якого ховався брат
Одна продавала меблі, інша — ковдру: на Хмельниччині шахраї ошукали продавчинь
Чоловік з Хмельниччини втратив 53 тисячі гривень, перейшовши за посиланням про надання міжнародної фінансової підтримки
FacebookTelegramViberWhatsAppX