У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

Сьогодні, 29 червня, у місті Шепетівці близько 14-ї години жителям вулиці Гранітної обірвався терпець — вони перекрили проїжджу частину, кудою рухалася самохідна артилерійська установка. Місцеві кажуть, що такі маневри спостерігають під своїми вікнами ледь не щодня.

— Три танки вже проїхали, а цей забарився, то ми якраз встигли перекрити йому дорогу. Це техніка — ремзаводу, — розповідають люди.

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

Хтось із жителів вулиці поставив власний автомобіль, загородивши проїзд. Тим часом його сусіди викликали поліцію, бо жити в тому болотистому місиві, що лишає військова техніка на гусеничному ходу, більше несила.

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

Частина цієї вулиці вкрилася вирвами, подекуди утворилася колія. Нині проїхати цією дорогою може тільки військова техніка.

— Це вони ще нас жаліють, бо було таке що «Піонами» по вулиці їздили, а в нього дуло тільки 20 метрів. Тут приватний сектор, довкола бігають діти, а вони ганяють тими танками, — обурюються шепетівчани.

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

Місцеві кажуть, що працівники ремзаводу «женуть» вулицею Гранітною самохідки, аби за кар’єром прострілювати гармати.

— Там же не полігон, щоб ви почули як вони луплять. Стіни в хатах не витримують, тріщать. І таке буває досить часто, — пояснила літня жінка, хата якої розташована у тій частині вулиці, де проїжджає техніка.

Тим часом на місце виклику приїхали полісмени Шепетівського ВП. Вони, вислухавши пояснення мешканців вулиці, вирушили з’ясовувати ситуацію у працівників, що перебували на самохідці.

— Ми перевірили їхні документи, усе відповідає по даті. Маршрут також затверджений вулицями Гранітною та Промисловою. У нас до них немає жодних зауважень, — відповів поліцейський.

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

Разом з полісменами приїхав на місце і заступник начальника поліції Володимир Лебідь. Людей цікавило, чи взагалі має право самохідка їздити вулицями житлового сектору?

— Так, якщо у них є відповідне погодження з міською владою, бо усі дороги міста їм належать, — відповів Володимир Лебідь.

Попри те, що місцеві жителі обурюються руху самохідок, частина з них з розумінням ставляться до ситуації.

— Та ми розуміємо, що в Україні війна, а техніку потрібно ремонтувати. Та чому їздити через житловий сектор нею? Їздити — це я ще м’яко висловився — вони «літають» вулицею. Зараз літо і діти граються, бігають, тому такі маневри наражають їх на небезпеку. Лише подивіться, що на повороті робиться, тут неможна ні проїхати, ні пройти. Нехай би вони їздили в обхід, біля території очисних м’ясокомбінату. Там і помешкань немає, — висловив свою думку учасник протесту.

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

Конфліктна ситуація триває вже немало часу, як кажуть місцеві, пробували вирішити її представники ремзаводу:

— Вони двічі пустили грейдера по цьому болоті, який наробив ще більше багнюки, ніж було.

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

Коли вже люди трохи пересердилися, то й самохідку вирішили пропустити. Але наступного разу готові до більш рішучих дій.

— Наша головна вимога — припинити рух цих танків нашою вулицею. По-перше, ця дорога — ґрунтова, а в землі старі комунікації, в тому числі, стара радянська каналізація, газові труби. Дорога не розрахована на рух такої важкої техніки, — на завершення розмови висловилися жителі вулиці Гранітної.

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

Довго посперечавшись, люди зібрали ініціативну групу, що вже завтра, 30 червня, вирушить до міської ради.

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

UPD (30.06.2020 17:00):

Зустріч з містянами відбулася у малій залі Шепетівської міської ради за участі міського голови Михайла Полодюка, головного архітектора Володимира Донкова, очільника комунального підприємства ШРЕП Юрія Шайноги, депутата міської ради Володимира Синюти. Насамперед жителів вулиці Гранітної цікавило, хто і коли надав дозвіл на рух військової техніки ремонтного заводу?

У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)

— У листі, який міська рада отримала від ремзаводу, йдеться, що маршрут руху виробів до місця випробувань по вулицях Гранітній та Промисловій використовується підприємством з кінця 80-х років, а саме: з освоєння ремонту шасі самохідних установок та погоджений з відповідними органами та підрозділами місцевої влади. А рух техніки вищезазначеним маршрутом здійснюється своїм ходом по ґрунтових дорогах в денний період часу. Також у листі зазначено, що питомий тиск військової техніки на ґрунт та рівень шуму двигунів не перевищує встановленої норми, — пояснив Михайло Полодюк.

Але люди наполягали на тому, щоб техніку через житловий район перестали гнати:

— Лише за червень 12 танків проїхали повз наші хати. І не завжди у денний час, але в пізню пору їздять, відповідно і простріл гармат у різний час доби проводять. Шибки дрижать у вікнах, отож, рівень шуму там явно перевищено.

Також городян обурив той факт, що деякий час самохідки їздили в обхід житлового сектору — через очисні споруди колишнього м’ясокомбінату. Проте власниця зазначеної земельної ділянки заборонила це робити, встановивши шлагбаум. Люди дивуються, чому вона змогла вирішити це питання на свою користь, а їм не виходить?

— Вона приватизувала свого часу зазначену ділянку, це її власність. А дорога що йде попри ваш район — загального користування, — відповів Михайло Полодюк.

Заслухавши ініціативну групу, посадовці спільно з представником ремзаводу поїхали обстежити район вулиць Гранітної та Промислової задля вирішення питання об’їзду. І таки знайшовся вихід з цієї ситуації.

— Поки ремзавод виконує державне замовлення, усю техніку до кар’єру буде супроводжувати додатковий транспорт, а вулицю частіше грейдеруватимуть. Жителів наших вулиць запевнили, що у перехідний період між замовленнями спробують облаштувати частину дороги по об’їзній — покладуть труби та підсиплять покриття, — про результат зустрічі розповів учасник ініціативної групи Сергій.

Час покаже, як посадовці виконають обіцяне.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


10 коментарів до статті «У Шепетівці жителі приватного сектору перепинили артилерійську самохідку (Оновлено)»

  1. Boris Gunder коментує:

    Люди люди! Що ви робите? Їх на війні чекають а ви….

  2. Lozinskiy Ihor коментує:

    А их волнует исключительно их майно

  3. Богдан Косар коментує:

    в них війна вже закінчилась , як і у Зеленського

  4. Коли буряти будуть срати під черешнею в садку,тоді заспокояться((

    • Віктор коментує:

      Задовбали вже своїми страшилками про удмурдів та бурятів. Вже сьомий рік на війну все списуєте, пора її вже давно закінчити, відновити кордони, а не тягнути кота за яйця (не можете покакати? то немає чого тужитись!) зробивши бізнес на війні. Імпотентний міський голова нічого не вирішить, хіба що висловить тій ініціативній групі свою стурбованість. Ціна питання у нещасних двох лафетах, але меру краще виплатити премію міськвиконкомовським. Нещастя перегородило половину Судилківського мосту і не ремонтує його, “на балансі він ніде не стоїть!”. То візьми на баланс міста і ремонтуй! Чи дядя з Києва йогоо собі на банс візьме?

      • Руслан коментує:

        що там голова, закінчив вже війну?

  5. По горілку їздять чи що?

  6. Війна не закінчилася,це воює зараз влада із жителями міста.Правильно зробили ,що вийшли,вони там живуть і їм в їхнім дітям жити там далі.А влада,або ж керівник рем завону повинні би забезпечити порядок доріг(на які ці люди платять свої податки),які руйнує військовий транспорт.Жителів цих вулиць багато і я надіюсь ,що вони доб’ються справедливості.Я проживаю на околиці міста де вся військова техніка грузиться і вигружається з платформ.Нас там всього дві хати,а те що там залишають Буки,танки,тягачі,це жах.Там такі вирви ,що трактор ґрейдер ,якого ми із дідусем – сусідом за власні кошти найняли щоб хоч до подвір’я дорогу вирівняв щоб ,як не дай Бог швидка то і не під’їде до двору,так той трактор в кількох місцях нічого не зміг зробити,там зробилася трясовина і його гусениці не могли виїхати,ковшом себе випихав.Я звернулася до вуличного,вона зімною пішла до замісника мера,він нас із криком”відфудболив”по кабінетах де в кінці кінців нам пообіцяли,командир військового містечка пришле трактор і вони після себе загорнуть,приберуть.Коли я вийшла просити щоб не їздили попід пліт,і взяла телефон щоб сфотографувати де і як стоїть техніка,мені почали погрожувати, що мною займеться СБУ. Я не витримавши почала сваритися чому коли показували на всю Україну де ремонтують техніку,чи де зберігаються боєприпаси в Цвітосі,коли Порошенко ходив по рем заводу то це можна показувати на каналах а я сфотографувала,щоб іти показати нашому меру зам мера то мені зразу ж погрожують. Більше я не спілкувалася. Командир одного із містечок,коли мій чоловік підійшов і попросив не їздити під плотами хатів,і не їздити по дорозі до двору ,яку ми тільки за власний кошт висипали.Командир також пообіцяв прибрати після себе трактором,але ніхто того трактора так і не прислав. Була в нас і комісія одного разу,які приїхали поулибалилися до чоловіка мого,тіпа а що ж ви тут такого зробили?і все.Я не знаю ,до кого звертатися,через кілька місяців,,а це буде осінь,вся техніка вернеться назад,якщо це будуть дощі то я просто боюся уявити ,що знов нас чекає.Але знаю що грядуть вибори,і знаємо усі які зараз будуть обіцянки,я дуже надіюся що ще до цих виборів,керівники діючі,кандидати у ця керівники,депутати,прислухаються до нас мешканців,тих хто живе по цих вулицях,кому там і жити,не махайте на нас рукою,ми такі ж ,як і ви і не просимо неможливого,лише знайти рішення щоб прибрати ці проблеми.Дуже надіюсь що це прочитають ті кандидати хто дійсно переживає за своє місто і зроблять свої виводи,допоможуть нам своїм виборцям.І будь ласка ті хто вище написали свої”розумні пости” поживіть і походіть там де ці люди живуть тоді пишіть єрунду.Я не впевнена ,що такі ви вже “самашедші,”патріоти.

  7. Максим коментує:

    Народ як завжди… Мені цікаво звідки населення Шепетівки знає що таке Піон? Допустим, вичитали в інтернеті, тоді вони і знали б, що піоном для пристрілки нема сенсу стріляти ближче ніж на 30 км, а таку фігню хтось би да побачив… Одним словом, 70% вигадано для “перчика”…

  8. Людмила Жучкова коментує:

    Росіян будуть зустрічати хлібом-сіллю,а своїх військових паплюжать


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Громада на Шепетівщині допомогла землякам-спецпризначенцям
На Шепетівщині «автомеханік» кинув чоловіка на гроші
Під час ремонту укриттів ліцеїв офіційна представниця підприємця привласнила майже 830 тисяч гривень
На Хмельниччині неякісно відремонтували дорогу та завдали збитків на 9 млн грн
У Шепетівці волонтери збирають кошти на ремонт автівок-медеваків для фронту
Роботи так і не були виконані: на Хмельниччині полковника запідозрили у розтраті коштів

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX