На Шепетівщині чоловік пограбував рідного брата, а поліції заявив, що обікрали – його

На Шепетівщині чоловік пограбував рідного брата, а поліції заявив, що обікрали – його

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним 23-річного жителя Шепетівського району за чотирма статтями Кримінального кодексу України: за частиною 1 статті 162 КК України — незаконне проникнення до іншого володіння особи, за частиною 2 статті 185 КК України — крадіжка, вчинена повторно, за частиною 2 статті 186 КК України — грабіж, вчинений повторно, за частиною 1 статті 383 КК України — завідомо неправдиве повідомлення слідчому про вчинення злочину. Суд остаточно призначив йому покарання — 4 роки позбавлення волі.

За вироком, торік 19 грудня обвинувачений повертався зі своїм рідним братом автобусом з Хмельницького у селі Орлинці Шепетівського району. Дорогою попросив у нього планшет, пообіцявши віддати, як приїдуть, утім, попри вмовляння, гаджет так і не повернув. А вже 5 січня 2020 року заявив у поліцію, що планшет, який нібито йому подарував брат, у нього вкрали.

Та згодом з’ясується, що це було завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. Таким чином молодик намагався приховати власні кримінальні правопорушення: того дня він залишив викрадений планшет на зарядці у сусідському гаражі, куди проник ще у грудні 2019-го, зірвавши навісний замок, до того ж викрав звідти дві коси, пилку та упряж для коня. Чоловік, що постійно там не мешкає, але доглядає за отриманим у спадок будинком, якраз приїхав навідатися, як побачив, що на гаражі висить інший замок, а всередині на зарядці стоїть чужий планшет та зникли кілька речей. Про це він повідомив поліцейських.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав. Пояснив, що заліз до чужого гаража ще 10 грудня, аби зарядити телефон, бо його будинок відключений від електропостачання, та виніс звідти дві коси, ручну пилу і упряж, які згодом видав поліції. А 5 січня залишив там заряджати планшет та незабаром побачив біля гаража автомобіль його господаря. Зрозумівши, що його може бути викрито, заявив, що планшет, який заряджався в чужому приміщенні, в нього вкрали.

А от те, що він сам викрав цей гаджет, молодий чоловік не визнав. Сказав, що брат йому його подарував і повернути не просив. Однак потерпілий родич запевнив, що той бреше і насправді його пограбував дорогою до села, про що він заявив у поліцію.

Призначаючи покарання, суд зважив, що обвинувачений молодого віку, одружений, раніше судимий, у тому числі за умисні злочини проти власності, і через незначний проміжок часу після звільнення з місць позбавлення волі вчинив нові умисні злочини.

«Обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченого згідно зі ст. 66 КК України є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочинів, відшкодування заподіяної шкоди. Обставинами, які обтяжують покарання обвинуваченого згідно зі ст. 67 КК України є рецидив злочинів, вчинення злочину щодо особи з інвалідністю, вчинення злочину щодо особи, з якою винний перебуває в родинних відносинах», — ідеться у вироку, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
Спакував валізи і навтьоки: у Шепетівці упіймали лиходія
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість
Студент Хмельницького національного університету постав перед судом

Читайте у цій рубриці



У колонію на Хмельниччині надіслали помідори із «сюрпризом»
На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
FacebookTelegramViberWhatsAppX