У Шепетівці винесли вирок «гангстеру», що напав із револьвером на оператора АЗС

У Шепетівці винесли вирок «гангстеру», що напав із револьвером на оператора АЗС

О 9 ранку 20 березня цього року до торговельної зали автозаправки у Шепетівці зайшов 55-річний чоловік. Із дорожньої сумки нетверезий відвідувач дістав револьвер і, направивши на оператора, почав вимагати цигарки і алкоголь. Налякана працівниця передала чоловікові пачку цигарок, по пляшці пива і горілки. Отримавши бажане, той направився на вихід, де на нього вже чекала поліція.

У Шепетівському міськрайонному суді, який розглядав справу, чоловік пояснив, що того ранку добирався з Хмельницького у Рівне і в Шепетівці якраз чекав попутний транспорт. На автозаправці хотів купити ще алкоголю, та грошей вже не було, тому дістав зброю. Вину повністю визнав, розкаявся.

Просила суворо не карати розбійника й працівниця автозаправки, що під дулом віддала йому цигарки і спиртне, запевнила, що нині претензій не має: чоловік добровільно відшкодував майнову і моральну шкоду.

«Враховуючи вищенаведене, особу обвинуваченого, наявність декількох обставин, що пом’якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, суд дійшов висновку, що обвинуваченому доцільно призначити покарання у виді позбавлення волі, та на підставі ст. 75 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком з покладенням на підставі ст. 76 КК України обов’язків: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, що буде необхідним та достатнім для його виправлення та попередження вчинення нових злочинів», — зазначає суд.

Про це йдеться у вироку Шепетівського міськрайонного суду, яким жителя Рівненщини визнано винним у розбої (частина 1 статті 187 Кримінального кодексу України). Місцевий суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на 3 роки та звільнив від його реального відбування на 2 іспитових роки.

До набрання вироку законної сили щодо обвинуваченого діятиме запобіжний захід у вигляді застави. Після набрання — 42040 гривень буде повернуто заставодавиці.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість
Студент Хмельницького національного університету постав перед судом
Суд зобов’язав чоловіка прочитати «Кайдашеву сім’ю» та Цивільний Кодекс України: вирок у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині жінка втекла від свого кривдника і сховалася у родичів

Читайте у цій рубриці



У сусідній із Хмельниччиною області посадовця підозрюють у причетності до шахрайської схеми
Грошову допомогу за реєстрацію мав отримати чоловік із Хмельниччини, але натомість втратив свої 17 тисяч гривень
На Шепетівщині чоловік поквитався з камерою спостереження, яка зафільмувала дещо непристойне
Стример родом із Шепетівщини та Надя Дорофєєва зібрали понад 6 мільйонів для ЗСУ та Чернігова
Мешканка Хмельниччини повелася на шахраїв, які представилися «кібербезпекою»
На Хмельниччині чоловік опинився на даху замку Острозьких: чим все закінчилося
FacebookTelegramViberWhatsAppX