Неповнолітня шепетівчанка вкрала у пенсіонерки 11 тисяч гривень

Неповнолітня шепетівчанка вкрала у пенсіонерки 11 тисяч гривень

Полонським районним судом визнано винною 17-ти річну шепетівчанку у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло) та призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі.

«На підставі статей 75, 76, 104 КК України звільнити Б. від призначеного покарання, якщо вона протягом іспитового строку в один рік не вчинить нового злочину, та виконає покладені на неї такі обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання», — йдеться у вироку.

Як встановив суд, 22 жовтня 2019 року в обідній час неповнолітня шепетівчанка, яка має на утриманні неповнолітню дитину, скуповуючи у населення пір’я та горіхи, скориставшись відсутністю мешканки будинку, проникла у житло, де в спальній кімнаті викрала із шафи 11000 грн.

В судовому засіданні свою вину визнала частково і пояснила, що вона зайшла з метою купівлі горіхів до домоволодіння потерпілої та стала кликати жильців. Оскільки ніхто не відзивався, то вона через незачинені двері зайшла до житлового будинку, а коли виявила, що в ньому нікого не має, тоді вирішила вчинити крадіжку. У вчиненому щиро розкаялась і кошти повернула.

Потерпіла в судовому засіданні пояснила, що того дня вона пішла працювати на город, який знаходиться за її будинком, а вхідні двері підперла палкою. Повернувшись до житла, виявила у кімнатах розкидані речі та викрадені заощаджені неї кошти у сумі 11000 грн, про що вона відразу повідомила в поліцію. Через деякий час гроші для неї були повернуті.

«Суд не погоджується з позицію захисника, що дії обвинуваченої слід перекваліфікувати на ч. 1 ст. 185 КК України із мотивів виникнення у неї умислу на вчинення крадіжки під час перебування у будинку, оскільки сукупність наведених доказів та цілеспрямовані дії обвинуваченої які були направлені на пошук у житлі грошей, свідчать про те, що її проникнення у будинок було викликане саме з метою крадіжки коштів потерпілої», — зазначає суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
На Шепетівщині шериф оперативно розкрив кримінальний злочин
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку

Читайте у цій рубриці



Із сусідньої з Хмельниччиною області постачали граніт на пам’ятники «хорошим» рашистам
На Шепетівщині п’яний водій автобуса наробив біди і втік
На Хмельниччині є пошкодження внаслідок нічної атаки росіян
На Хмельниччині патрульні шукали жінку, що загубилася
Цієї ночі вогонь наробив біди у будинку в Шепетівці
На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
FacebookTelegramViberWhatsAppX