6 тисяч моральної шкоди отримає жінка, яку вдарив у кафе незнайомець

6 тисяч моральної шкоди отримає жінка, яку вдарив у кафе незнайомець

Віньковецький районний суд визнав винним хмельничанина в умисному заподіянні потерпілій легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я (частина 2 статті 125 Кримінального кодексу України), та покарав його штрафом у розмірі 850 гривень. Про це повідомила прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Крім того, стягнув з обвинуваченого 6 тисяч гривень моральної компенсації. Таким чином суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої, яка просила відшкодувати їй 15 тисяч гривень моральної шкоди.

«Визначаючи розмір заподіяної потерпілій моральної шкоди, суд вважає наявним причинно-наслідковий зв’язок між скоєним обвинуваченим злочином і перенесеними потерпілою фізичними та моральними стражданнями. Однак, потерпіла не надала суду доказів того, що в її повсякденному житті відбулися значимі негативні зміни та незворотний підрив здоров’я, який дотепер вимагає значних затрат задля його відновлення. Крім того, суд враховує, що неправомірні дії обвинуваченого фактично були спровоковані поведінкою самої потерпілої, а саме її негативними висловлюваннями щодо дружини обвинуваченого», — пояснив суд.

За вироком, в обідню пору 17 листопада минулого року в продуктовому магазині смт Віньківці 31-річний хмельничанин вдарив у ділянку вуха місцеву жительку. Як обоє згодом пояснять у суді, це була кульмінація словесного конфлікту: потерпіла, що зайшла з донькою в магазин випити кави, непристойно висловилася в бік дружини обвинуваченого — той відреагував ударом в голову і вилив на жінку каву.

Медики діагностували в потерпілої закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розгляд здоров’я.

«Беручи до уваги загальні засади призначення покарання, які спрямовані на забезпечення індивідуалізації, гуманності і справедливості покарання, суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, що передбачено санкцією статті, за якою він засуджується», — зазначає суддя у вироку, що не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який металевим прутом побив дитину співмешканки
Ресторанного халявника виявили в сусідній із Хмельниччиною області
Правоохоронці з’ясували хто побив військовослужбовця у Хмельницькому
Нічний інцидент у Хмельницькому обернувся для харків’янина десятьма роками в’язниці
На Хмельниччині полісмен змусив чоловіка стати на коліна і вибачатися
На Шепетівщині бійка пари скінчилася госпіталізацією

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині п’яний водій автобуса наробив біди і втік
На Хмельниччині є пошкодження внаслідок нічної атаки росіян
На Хмельниччині патрульні шукали жінку, що загубилася
Цієї ночі вогонь наробив біди у будинку в Шепетівці
На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX