Обвинуваченого у вбивстві бабусі на Шепетівщині тримати­муть і далі під вартою

Обвинуваченого у вбивстві бабусі на Шепетівщині тримати­муть і далі під вартою

Обвинуваченого неповнолітнього, якому інкримінують жорстоке вбивство своєї літньої родички — 76-річної бабусі в селі Судилкові, що на Шепетівщині, й надалі триматимуть під вартою. Таку ухвалу виніс Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області.

Надзвичайна подія, яка сколихнула весь район своєю страшною і небаченою цинічністю, сталася ще в жовтні минулого року. Тоді 17-річний юнак, аби заволодіти коштами, наніс потерпілій каменем кілька ударів по голові. Жінка внаслідок черепно-мозкової травми померла на місці. Аби приховати злочин, будинок ще й підпалили.

Щоб виявити та впіймати підозрюваного в скоєному, правоохоронці залучили підмогу з сусідніх районів. Через кілька днів його таки впіймали. Це — молодий юнак — неповнолітній онук старенької.

12 жовтня у Хмельницькому міськрайонному суді хлопцеві обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. А пізніше йому призначили психолого-психіатричну експертизу, яку він проходив на базі Хмельницької обласної психіатричної лікарні, що в Скаржинцях Ярмолинецького району.

Хлопця обвинувачують за ч. 1 ст. 187, ч. 4 ст. 187 — розбій, п. п. 6, 9 ч. 2 ст. 115 — умисне вбивство з корисливих мотивів, ч. 2 ст. 194 КК України — умисне знищення майна шляхом підпалу.

Аби інтересами клієнта не знехтували, адвокати по кримінальних справах із «Юридичної компанії «ЛЕКС-ПРАКТИКА» завжди готові захищати своїх підзахисних. Також адвокати змусять працівників правоохоронних органів сумлінно дотримуватися норми національного та міжнародного права. Детальніше на сайті компанії за адресою: http://lex-practice.com

Вже 5-го березня закінчувався термін тримання під вартою. Відтак, під час чергового засідання прокурором заявлено клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченого, оскільки термін його дії закінчувався 5 березня 2019 року, а ризики, передбачені ст. 177 КПК України не відпали.

«Обвинувачений неповнолітній та його захисник адвокат заперечили проти задоволення даного клопотання», — йдеться в ухвалі.

Однак, у клопотанні суд відмовив.

Відтак, цей запобіжний захід продовжили до 3 травня включно. Також у судовому засіданні встановлено, що відносно обвинуваченого неповнолітнього не може бути застосовано запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання, особистої поруки, застави або домашнього арешту.

«Так, враховуючи тяжкість кримінальних правопорушень, у вчиненні яких він обвинувачується, тяжкість покарання, що загрожує у разі визнання його винуватим у кримінальних правопорушеннях, враховуючи його вік, стан здоров’я, відсутність міцність соціальних зв’язків, факт того, що він не працює і немає постійного доходу, обвинувачується у скоєнні особливо тяжких злочинів, а також, те, що обставини, які були підставою для обрання запобіжного заходу не відпали, суд приходить до висновку про необхідність продовження щодо обвинуваченого неповнолітнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів», — йдеться далі в ухвалі.

Днями справу розглядали знову. 11 березня молодому юнаку було оголошено обвинувальний акт та встановлено порядок дослідження доказів.

Наступний судовий розгляд заплановано на 28 березня.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
У Хмельницькому сталася смертельна ДТП: водій зіткнувся з електроопорою
На Хмельниччині відеодокази спростували слова обвинуваченого
На Шепетівщині чоловік ображав та виганяв з квартири колишню дружину
На Хмельниччині жінка роздрукувала водійське посвідчення та пред’явила його патрульним

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX