Мешканець Шепетівщини отримав вирок за вбивство через підтримку російської агресії

Мешканець Шепетівщини отримав вирок за вбивство через підтримку російської агресії

Трагедія сталася 12 травня в селі Нижні Головліі, що у Крупецькій тергромаді Шепетівського району. Як тоді повідомллося, 60-річний місцевий житель розпивав спиртне зі своїм знайомим. Під час розмов за чаркою між ними виникла сварка через російську агресію до України.

Тоді 50-річний гість із Нетішина дістав свого ножа та наніс ним удар господарю в область серця. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події. Через декілька годин зловмисника затримали правоохоронці.

За вироком Славутського міськрайонного суду встановлено, що обвинувачений під час відпустки вирішив поїхати на дачу в Нижні Головлі. Зі знайомими які заходили до нього по черзі, перехилив кілька чарок горілки, а після того увечері з одним із них пішов у кінець вулиці, аби нарізати кропиви для худоби. Із собою взяв ніж та пластмасову пляшку із залишками алкоголю. Коли ту пляшку побачив місцевий мешканець, то запропонував зайди до нього.

Там чоловіки втрьох почали розпивати спиртне. Невдовзі знайомий обвинуваченого пішов додому, і господар та гість залишилися вдвох.

«В ході розмови між ними виникла сварка через російську агресію до України. [Потерпілий] говорив, що схвалює дії російської сторони, він [обвинувачений] в свою чергу виразив своє невдоволення та осуд за його прихильність. [Потерпілий] піднявся зі стільця і почав шарпати його за плечі. Йому це не сподобалося і він схопив в праву руку ніж, який лежав на столі зліва від нього, і, піднімаючись зі стільця, наніс [потерпілому] один удар в тулуб, приблизно в ділянку грудної клітки зліва. Після нанесення цього удару той захрипів і відразу впав на підлогу», — йдеться у вироку.

Зі слів обвинуваченого, він подумав, що можливо його опонент заснув, тому відразу пішов до себе додому. А вдома чекав на приїзд працівників поліції, оскільки розумів, що накоїв біди. Пояснив, що на допомогу нікого не кликав, швидку не викликав, оскільки мобільного телефону у нього із собою не було. Вважав, що скоро повернеться дружина потерпілого і сама викличе лікарів та поліцію. З моменту скоєного і до приїзду правоохоронців минуло близько 2-х годин.

Суд при призначенні покарання врахував, що обвинувачений визнав свою вину, за місцем роботи характеризується виключно позитивно, просив вибачення у дружини потерпілого, частково відшкодував витрати на поховання. Проте скоїв тяжкий злочин — умисне вбивство.

За частиною 1 статті 115 КК України його засуджено до 9 років позбавлення волі. Також задоволено цивільний позов потерпілої сторони про відшкодування 100 000 гривень моральної шкоди, заподіяної злочином.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Росія вербує найманців з країн Африки, Азії та Латинської Америки: чому їдуть на смерть?
Потужна ворожа атака: у прокуратура повідомили, що пошкоджено на Шепетівщині
На Шепетівщині 48-річна жінка зарізала свого чоловіка під час обіду
Судитимуть прихильника комунізму та «руского міра»
На Шепетівщині два села зберуться, аби покінчити з московським патріархатом
На Шепетівщині врятували «Княже озеро» від комунальної власності

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині, щоб врятувати літнього чоловіка, викликали кінологів
Мешканка Хмельниччини переправляла з-за кордону оптові партії психотропів під виглядом прального порошку
Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
На Шепетівщині шериф оперативно розкрив кримінальний злочин
На Хмельниччині молодик погрожував своїй бабусі, вимагаючи пенсію
FacebookTelegramViberWhatsAppX