Мешканців Хмельниччини за добу ошукали на суму понад 120 тисяч гривень

Мешканців Хмельниччини за добу ошукали на суму понад 120 тисяч гривень

Минулої доби територіальними підрозділами поліції Хмельницької області було зареєстровано 9 заяв про шахрайства на загальну суму понад 120 тисяч гривень. Правоохоронці вкотре закликають громадян бути пильними і ретельно перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти чи надавати незнайомцям персональну інформацію.

«Так, дві жительки області натрапили на шахраїв, намагаючись орендувати житло в Хмельницькому. Обидві жінки побачили оголошення на одному із інтернет-сайтів і перерахували за оренду неіснуючих квартир кошти», — повідомила пресслужба поліції Хмельницької області на своїй сторінці у фейсбуці.

Відтак, 34-річна жителька одного із сіл на Новоушиччині втратила 6200 гривень, а 50-річна хмельничанка — 12 000 гривень.

«Також до поліції надійшло три заяви про шахрайства, пов’язані з банківськими чи телефонними картками», — додали в поліції.

До жителя одного із сіл на Теофіпольщині зателефонувала невстановлена особа та, представившись працівником банку, під приводом розблокування картки випитала особисті дані й зняла з рахунку понад 37 тисяч гривень. До 62-річного хмельничанина зателефонувала невстановлена особа і під приводом активації телефонної картки теж довідалась персональні дані й зняла з рахунку більше 5 тисяч гривень. А у 23-річної жительки Білогірщини шахраї зняли з рахунку 4 тисячі гривень після ряду дзвінків з незнайомих номерів.

«Ну і оскільки онлайн-торгівля набирає все більших обертів, вже традиційно найбільшу кількість потерпілих складають люди, які щось купували чи продавали в мережі. Минулої доби задокументовано чотири таких факти», — кажуть правоохоронці.

Так, 24-річний хмельничанин намагався придбати оптову партію електронних цигарок, оголошення про продаж яких він побачив в одному із месенджерів. Потерпілий перерахував 7670 гривень, проте товар так і не отримав. Понад 1200 гривень зняли шахраї із картки 18-річної студентки з Нетішина, яка продавала на одному із сайтів деякі книги. За такою ж схемою, надіславши фіктивне посилання на послуги доставки, шахраї зняли з рахунку 38-річної жительки Славутчини, яка продавала в мережі дитячу коляску, понад 33 тисячі гривень. Ще один 65-річний потерпілий намагався придбати в мережі автомобіль. Перерахував завдаток у розмірі 17 тисяч гривень, після чого зв’язок з продавцем перервався.

За усіма вищеперерахованими фактами працівники поліції проводять перевірку і вкотре закликають громадян бути обачними і не довіряти незнайомцям.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Мешканка Хмельниччини повелася на шахраїв, які представилися «кібербезпекою»
На Шепетівщині почастішали випадки зламування акаунтів громадян у «Вайбері»
Жінку з Хмельниччини ошукав роботодавець, який займається криптовалютою
На Хмельниччині перед судом постане водій вантажівки, що спричинив ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка
У ДТП на Хмельниччині отримали травми водій і пасажирка
На Хмельниччині зловили браконьєрів, які не встигли довести справу до кінця

Читайте у цій рубриці



Мешканка Хмельниччини повелася на шахраїв, які представилися «кібербезпекою»
На Хмельниччині чоловік опинився на даху замку Острозьких: чим все закінчилося
Спакував валізи і навтьоки: у Шепетівці упіймали лиходія
На Хмельниччині діти вже місяць сидять без світла в будинку: батьки не відреагували на заклики поліції 
У селі на Полонщині горів житловий будинок
Хмельничанин вимагав 100000 грн неіснуючого боргу в місцевого мешканця
FacebookTelegramViberWhatsAppX