Нетішинцю, який висловлювався: «Путин придёт и наведёт порядок», суд виніс вирок

Нетішинцю, який висловлювався: «Путин придёт и наведёт порядок», суд виніс вирок

Суд днями виніс вирок підприємцю — жителю міста Нетішина, що в Шепетівському районі, який після повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України публічно висловлював проросійську позицію, захоплення діями керівництва рф та заперечував здійснення військами рф збройної агресії проти України.

Так, наприкінці березня 2022 чоловік, знаходячись у публічному місці на території Комунального підприємства Нетішинської міської ради «Торговий центр» (місцевий ринок), поблизу торгівельного павільйону, де він здійснює підприємницьку діяльність, усвідомлюючи, що на території ринку знаходиться велика кількість людей, публічно висловлював свою позицію щодо підтримки рішень та дій президента РФ, заперечував здійснення військової агресії проти України військами РФ, називаючи це «спеціальною операцією по денацифікації України».

«При цьому ОСОБА_1 , усвідомлюючи, що його позиція щодо підтримки рішень та дій держави-агресора викликає обурення серед відвідувачів ринку, висловлювався наступними фразами: «Путин придёт будет много работы», «такие действия необходимы для проведения денацификации и демилитаризации Украины», «Путин придёт и наведёт порядок» та таким чином публічно заперечував здійснення збройної агресії проти України, висловив підтримку дій агресора та публічно закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора», — йдеться у вироку Нетішинського міського суду Хмельницької області.

У судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у скоєному.

Суду пояснив, що фактично його слова були переказом того, що він прочитав у певних ЗМІ, тому на той момент був упевнений у тому, що у Росії люди живуть краще. На теперішній час він змінив свою думку, шкодує про свої слова та вважає, що в Україні відбувається війна, що стала наслідком військової агресії Російської Федерації проти України.

Відтак, Нетішинський міський суд Хмельницької області ухвалив:

«Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1111 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, строком на 10 (десять) років. Вирок може бути оскаржений шляхом подання апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду через Нетішинський міський суд Хмельницької області протягом тридцяти днів із дня його проголошення».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Навідник із Шепетівщини вісім місяців вважався зниклим безвісти
Терміновий збір: захисникам із Шепетівщини, що в 3-ій ОШБ, дуже потрібне авто
За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Внаслідок влучання дрона загинув молодий воїн із Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
На Шепетівщині браконьєра взяли на «гарячому»
FacebookTelegramViberWhatsAppX