На Хмельниччині чоловік проклав «дорогу» через поле кукурудзи

На Хмельниччині чоловік проклав «дорогу» через поле кукурудзи

Чемеровецький районний суд, що на Хмельниччині, задовольнив позов приватного підприємства «Кочубіївське» — стягнув на його користь із відповідача 31442 гривні на відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної у результаті знищення урожаю кукурудзи на площі 0,3209 га. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Також відповідач повинен відшкодувати позивачеві 15000 гривень витрат на професійну правничу допомогу й 1500 гривень — на залучення спеціаліста-землевпорядника.

ПП «Кочубіївське», звертаючись із позовом до суду, пояснило, що 13 жовтня минулого року охоронники підприємства при об’їзді полів виявили, що в межах села Степанівка Чемеровецької ТГ на орендованих земельних ділянках площею близько 0,30 га сільськогосподарською технікою, ймовірно комбайном, знищено урожай кукурудзи. Поліція встановила причетність до цього місцевого жителя. Утім, складу кримінального правопорушення, за словами правоохоронців, в його діях немає.

Приватне підприємство розрахувало вартість знищеного урожаю кукурудзи — це 31442 гривні, однак відповідач відшкодовувати збитки добровільно не хоче, тому за захистом своїх майнових прав ПП звернулося до суду.

Відповідач позов визнав частково: погодився, що знищив урожай кукурудзи — проїхав комбайном тією ділянкою, бо там із 2017 року була дорога. Проте сказав, що довжина її вдвічі менша — 500 м, а не 1000 м, як вказав позивач.

За матеріалами поліції суд встановив, що відповідач дійсно причетний до пошкодження урожаю кукурудзи. Поліцейським під час встановлення обставин справи він пояснив, що також займається вирощуванням сільськогосподарських культур й дорогу, що вела до його засіяного соєю паю, переорали, тому він поїхав комбайном кукурудзяним полем.

Площу знищеного урожаю кукурудзи визначала ліцензована землевпорядна організація. За її схемою, відповідач проклав «дорогу» через 15 орендованих позивачем земельних ділянок, на яких дозрів врожай кукурудзи. Їх точна площа складає 0,3209 га.

При розрахунку вартості втраченого врожаю суд врахував залікову урожайність кукурудзи на полі у с. Степанівка Чемеровецької ОТГ, яка становила 14.0 т з 1 га й вартість 1 тонни зерна кукурудзи 3 класу урожаю 2021 року — 6999,60 грн.

«… враховуючи, що факт знищення відповідачем належної позивачу кукурудзи урожаю 2021 року на площі 0,3209 га та розмір заподіяних позивачу збитків підтверджено в судовому засіданні та визнано самим відповідачем, тому суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення», — йдеться у рішенні суду.

Рішення ще не набрало законної сили та може бути оскаржене до апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Ні улову, ні знаряддя: на Хмельниччині любителі риби поплатилися за свої бажання
Посівна-2024: як справи у аграріїв Шепетівщини
Бойову частину «Шахеда» та його уламки знайшли в полі у сусідній із Хмельниччиною області
Чоловік із Хмельниччини міг завдати чималих збитків відомим українським медіагрупам
Переваги комбайнів Джон Дір
На Хмельниччині неякісно відремонтували дорогу та завдали збитків на 9 млн грн

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
На Шепетівщині браконьєра взяли на «гарячому»
FacebookTelegramViberWhatsAppX