На Хмельниччині ув’язнений із-за ґрат вів онлайн-діяльність

На Хмельниччині ув’язнений із-за ґрат вів онлайн-діяльність

На Хмельниччині засуджено членів злочинної групи, які через Інтернет ошукували громадян, привласнюючи кошти з їх банківських рахунків. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Ще у 2014 році неодноразово судимий за майнові злочини чоловік, який в той час був підсуднім у кримінальному провадженні за фактом вчинення шахрайства та перебував під вартою у слідчому ізоляторі, вирішив продовжити свою злочинну діяльність.

Чоловік до справи залучив свою дружину та двох знайомих, один із них ще не досяг повноліття. Сучасний Остап Бендер визначив порядок підбору потерпілих та роз’яснив членам угрупування способи та умови заволодіння їхнім майном.

В коло потенційних потерпілих потрапили громадяни, які у мережі Інтернет та друкованих ЗМІ подавали оголошення про продаж майна. Про такі випадки ми неодноразово інформували.

Представляючись імовірними покупцями, шахраї випитували номер банківської карти та домовлялися про вартість майна. Далі на номер потерпілого вони відправляли смс-повідомлення про нібито зарахування на рахунок коштів за придбаний товар і відразу ж телефонували до продавців та, представляючись представниками банку, випитували у них реквізити, коди доступу та іншу інформацію, наче необхідну для підтвердження надходження коштів на рахунок.

Таким чином зловмисники отримували доступ до банківських рахунків потерпілих та перераховували наявні на них кошти собі. Від протиправних дій шахраїв упродовж грудня 2014 — березня 2015 року постраждали 18 продавців домашніх тварин, побутової техніки та орендодавець майна.

Стороною обвинувачення в суді доведено вину керівника злочинної групи та одного з її членів у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, в складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

— Вироком Хмельницького міськрайонного суду організатора злочинної групи засуджено до покарання у вигляді 6-ти років позбавлення волі, — повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, — а його дружину-спільницю — до 5 років позбавлення волі, від відбування якого її звільнено з іспитовим строком терміном на 3 роки.

Ще двоє учасників угрупування наразі переховуються від слідства і суду та перебувають у розшуку.

Отож, під час Інтерент-покупок не втрачайте пильність.

Якщо Ви власник інтернет-бізнесу, то напевно зацікавлені, щоб Ваш сайт, з одного боку, виглядав солідним і надійним, а з іншого — просувався таким чином, щоб не викликати зайвих підозр у потенційних клієнтів. Все це може забезпечити Харківська SEO компанія SeoSolution. Професійні фахівці забезпечать просування в ТОП пошукових систем та у соцмережах, допоможуть з розробкою сайта та контексної реклами.
Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Жителів Хмельниччини застерігають від нового виду шахрайства
На Хмельниччині жінка перерахувала свої гроші на карту, яку їй продиктував шахрай
На Хмельниччині молодий чоловік поклав на стіл одному з патрульних 10 тисяч гривень
На Хмельниччині чоловік, не підозрюючи, напозичався грошей у знайомих
Потужна ворожа атака: у прокуратура повідомили, що пошкоджено на Шепетівщині
Жінка з Хмельниччини, отримавши посилання на виплату фінансової допомоги, втратила всі заощадження

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
На Хмельниччині, щоб врятувати літнього чоловіка, викликали кінологів
Мешканка Хмельниччини переправляла з-за кордону оптові партії психотропів під виглядом прального порошку
Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
FacebookTelegramViberWhatsAppX