На Хмельниччині через неможливість розпочати опалювальний сезон у школах та лікарнях оголосили надзвичайну ситуацію

На Хмельниччині через неможливість розпочати опалювальний сезон у школах та лікарнях оголосили надзвичайну ситуацію

У понеділок, 11 жовтня, під керівництвом голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія та його заступника Сергія Ткачука проведено позачергове засідання комісії ТЕБ і НС ОДА щодо обговорення виникнення надзвичайної ситуації пов’язаної з відсутністю постачання природного газу для установ, організацій та комунальних неприбуткових підприємств, що фінансуються з державного або місцевого бюджетів на осінньо-зимовий період 2021/2022 років.

У засіданні взяли участь члени обласної комісії з питань ТЕБ і НС, керівники окремих відомств, установ області, а також запрошені.

Розпочинаючи засідання Сергій Гамалій зазначив, що у зв’язку з глобальним зростанням ціни на газ бюджетні підприємства, установи та організації не можуть закупити газ на осінньо-зимовий період 2021/2022 років, а це, у свою чергу, може привести до дуже негативних наслідків.

«Ситуація у нас на Хмельниччині, як і в усій країні досить критична, адже майже у всіх бюджетних установах розірвані договори, що були укладені на початку року на постачання газу у зв’язку з суттєвим зростанням його вартості», — наголосив очільник ОДА.

Детальніше про ситуацію доповів Сергій Ткачук, який поінформував присутніх, що на сьогодні фактично всі бюджетні установи не мають можливості отримувати газ для старту і забезпечення опалювального сезону. Тож аби забезпечити такі заклади газом, а також зберегти кошти місцевих бюджетів наразі, на підставі меморандуму, який підписано під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського, про непідвищення рівня тарифів маємо можливість отримати знижену ціну від НАК «Нафтогаз України».

«Нам усім потрібно докласти максимум зусиль, аби забезпечити у визначені терміни проведення переговорних процедур з компанією НАК «Нафтогаз України» від протоколу переговорів до укладення договору, аби отримувати газ за визначеною вартістю у розмірі 13,6 грн, без ПДВ, для бюджетних установ», — підсумував Сергій Гамалій.

Комісія ТЕБ і НС прийняла рішення:

«Визнати ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю постачання природного газу для установ, організацій та комунальних неприбуткових підприємств (згідно з додатком), що фінансуються з державного або місцевих бюджетів на осінньо-зимовий період 2021–2022 років та подальшим виникненням загрози життю та здоров’ю населення області, завдання значних матеріальних збитків, відповідно до пункту 24 частини першої статті 2 Кодексу цивільного захисту України, надзвичайною ситуацією».

Нагадаємо, у Славуті, щоб розпочати опалювальний сезон, взяли на баланс комунального підприємства котельні закладів освіти.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
У Шепетівці завершився опалювальний сезон, але не скрізь
В одній із громад Шепетівщини днями закінчиться опалювальний сезон
Чому опалювальний сезон цього року може закінчитися достроково
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони

Читайте у цій рубриці



У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
FacebookTelegramViberWhatsAppX