Діалог з освітянами: Сергій Лабазюк сформу­вав з педагогами Хмель­нич­чини пакет ключових завдань на осінь

Діалог з освітянами: Сергій Лабазюк сформу­вав з педагогами Хмель­нич­чини пакет ключових завдань на осінь

У стінах Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова відбулася зустріч народного депутата України, представника політичної фракції «ЗА МАЙБУТНЄ» Сергія Лабазюка з представниками різник ланок освіти.

Основна мета заходу — обговорити з педагогами проблеми освітньої галузі області та напрацювати механізми їх вирішення. Як кажуть представники загальних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, після децентралізації постало питання співпраці освітян із громадами.

«Хотілося аби станом на сьогодні на законодавчому рівні був створений механізм щодо співпраці вищих навчальних закладів з територіальними громадами. Першочергово, це стосується державного замовлення фахівців», — говорить проректор з гуманітарної освіти та виховання ХГПА Валентина Слюзко.

За її словами, сучасний ринок праці диктує попит на нові спеціальності, натомість держава щороку виділяє гроші на бюджетні місця, які подекуди залишаються вільними. Тому перелік таких спеціальностей необхідно переглянути, аби марно не витрачати кошти платників податків.

Загалом у ході зустрічі нагальних проблем назбиралось чимало. Це і виділення субвенцій на оновлення матеріально-технічної бази, запровадження дуальної системи освіти, оптимізація вищих навчальних закладів, тендерні закупівлі для профтехзакладів, передача закладів освіти з державної до комунальної власності та багато іншого.

Ще одне питання, яке турбує освітян — оптимізація вищих навчальних закладів та тендерні закупівлі для професійно-технічної освіти, котрі подекуди затягуються у часі. А це ускладнює та призупиняє їхню роботу, переконують керівники.

Виробничі бази, котрі тимчасово не використовують, — також тягар для бюджету профзакладів. Адже здати їх в оренду неможливо, а гроші на модернізацію не виділяються у належній мірі. Подібна ситуація склалася і з землями, які мають училища на утриманні.

Проблеми, які обговорювалися під час зустрічі з педагогами, потрібно вирішувати на законодавчому рівні. Тому Сергій Лабазюк запропонував створити робочу групу, де педагоги могли б систематизувати свої пропозиції та ініціативи розвитку галузі області. У свою чергу парламентар у співпраці із колегами з депутатської групи «За Хмельничину» відстоюватиме важливі ідеї для розвитку освіти у стінах Верховної Ради України вже цієї осені.

«Зустріч в такому форматі необхідна для розвитку освітньої галузі нашого краю. Моє завдання, як представника влади, донести проблематику до виконавчих органів та розробити законодавчий механізм вирішення усіх нагальних питань на базі опрацювань представників освітньої галузі. Усі отримані пропозиції обов’язково будуть направлені до профільного комітету. Тільки спільними напрацюваннями можливо досягти результату», — підсумував зустріч Сергій Лабазюк.

Діалог з освітянами: Сергій Лабазюк сформу­вав з педагогами Хмель­нич­чини пакет ключових завдань на осінь

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Правоохоронці зустрілися з вимушеними переселенцями у громаді на Шепетівщині
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
У Хмельницькому відбудеться зустріч із письменницею Люко Дашвар
Освітяни з Житомирщини переймали досвід у колег зі Славутської громади
Героя-газівника із Шепетівщини зустріли у рідному колективі
Корупція у сфері відновлення: підозрюваному нардепу, у разі внесення застави, не можна полишати Хмельниччину

Читайте у цій рубриці



У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
FacebookTelegramViberWhatsAppX