Хмельницький обласний центр зайнятості за пів року працевлаштував 11 тисяч безробітних

Хмельницький обласний центр зайнятості за пів року працевлаштував 11 тисяч безробітних

У січні-червні 2021 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 47,2 тис. громадян, з яких 30 тис. мали статус безробітного.

Працевлаштування

Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості становила 11,0 тис. осіб, в тому числі 8,1 тис. осіб зареєстрованих безробітних. Крім того, 1,9 тис. осіб було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Вакантні посади та вільні робочі місця

З початку року 3,6 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області.

У січні-червні 2021 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 16,7 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив 7282,5 грн.

Майже 63 % вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії сфери сільськогосподарського, лісового та рибного господарств, торгівлі та послуг, переробної промисливості, транспорту. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, спеціалісти державної служби, середній медичний персонал. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, укладальники-пакувальники, вантажники та інші.

Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 59,2 % вакансій було укомплектовано.

Професійне навчання

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням центрів зайнятості 2,0 тис. осіб проходили професійне навчання. У січні-червні 2021 року службою зайнятості видано 4 ваучера для підвищення конкурентоспроможності особам старше 45 років.

Надання послуг учасникам АТО (ООС) та ВПО

Послугами центрів зайнятості області скористалося 747 демобілізованих військовослужбовців — учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Забезпечено роботою 107 учасників АТО (ООС). Також на обліку перебувало 100 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працевлаштовано 22 особи.

Станом на 1 липня 2021 року. Кількість зареєстрованих безробітних становила 12,8 тис. осіб, в тому числі 352 військовослужбовця — учасника АТО (ООС), 39 осіб з числа внутрішньо переміщених. Серед безробітних 57,9 % складали жінки, 27,5 % — молодь віком до 35 років, 24,8 % — особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 47,3 % зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 11,4 тис. осіб. Актуальними були 2,1 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 6 безробітних.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Хмельницькі поліцейські пройшли курс підготовки операторів БПЛА
Фінансування та стипендії для іноземних студентів Чехії
На Хмельниччині випробували снігоболотохід «Богун»
Що чекає на абітурієнтів у вступній кампанії 2024 року
У Шепетівці безробітним розповідали як стати патронатним вихователем
Переваги та зручність онлайн курсів з вивчення англійської мови

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX