Уряд виділив 400 млн гривень на фінансування лікарняних і декретних допомог

Уряд виділив 400 млн гривень на фінансування лікарняних і декретних допомог

Офіційне працевлаштування гарантує працівникам від Фонду соціального страхування України компенсацію втраченого заробітку під час перебування на лікарняних. Надходження частки від єдиного соціального внеску, який щомісяця сплачують роботодавці, є основним джерелом доходів Фонду соціального страхування України та направляються на фінансування матеріального забезпечення, зокрема лікарняних і декретних допомог, страхових виплат і медико-соціальних послуг.

«Відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області роблять все можливе аби застраховані особи, що тимчасово втратили працездатність, якнайшвидше отримали допомогу», — зазначає начальник управління Сергій Кіндзерський. — «Як тільки кошти надходять на рахунок управління, вони одразу направляються на фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності (оплати за лікарняними) за загальними страховими випадками, страхових коштів за час хвороби або виплат в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Однак, сьогодні є затримки в строках фінансування матеріального забезпечення. Саме тому Кабінет Міністрів України виділив 400 мільйонів гривень фінансової підтримки для здійснення Фондом соціального страхування України виплат за листками непрацездатності. Зазначені кошти будуть направлені Фондом соціального страхування України на виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах».

Відповідну постанову «Деякі питання виділення коштів для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності» було прийнято на засіданні Уряду на початку червня поточного року.

Протягом січня-травня 2021 року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області прийнято та опрацьовано від страхувальників заяви-розрахунки згідно 58,2 тис. листків непрацездатності для надання матеріального забезпечення 42,8 тис. працюючих подолян. Загалом вони провели на лікарняних 719,4 тис. днів.

Станом на 01.06.2021 на зазначені статті витрат обласним управлінням направлено 170,7 млн гривень. Зокрема, профінансовано допомоги:

  • по тимчасовій непрацездатності — 134,3 млн гривень;
  • у зв’язку з вагітністю та пологами — 35,9 млн гривень;
  • на поховання — 0,48 млн гривен.

Затримки у строках фінансування пов’язані із додатковим навантаженням, яке Фонд соціального страхування України отримав під час епідемії коронавірусної інфекції та значним зростанням листків непрацездатності, виданих через хворобу. Як наслідок — суттєво зросли видатки за лікарняними, також на Фонд було покладено фінансування самоізоляції працівників, страхові виплати медикам тощо.

Зазначена державна фінансова допомога дозволить скоротити строки фінансування матеріального забезпечення для застрахованих осіб та частково компенсує перевищення обсягів потреби у видатках Фонду над доходами, яке спостерігається у зв’язку із пандемією.

Так, за перші чотири місяці 2021 року порівняно з тим же періодом 2020 року кількість прийнятих на оплату лікарняних листків зросла на 29,6 %, потреба у видатках за ними — на 60,3 %. У зазначений період Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування 1 мільйон 642 тисячі 355 листків непрацездатності на загальну суму понад 5,7 мільярда гривень.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених
Із 1 березня відбудеться індексація пенсій
Уряд знову готує масштабну реформу вищої освіти в Україні
Компенсують не все. Що зміниться в державній програмі єВідновлення
Із 1 січня скоротять кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч
Компенсації за вже зроблені ремонти: розширення можливостей єВідновлення

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX