У Хмельницькому судять заступника військового комісара, який довів до самогубства підлеглого

У Хмельницькому судять заступника військового комісара, який довів до самогубства підлеглого

Хмельницький міськрайонний суд розглянув у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження на підставі обвинувального акту, який надійшов від Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, стосовно заступника військового комісара Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату. Його обвинувачують у скоєнні кримінальних злочинів одразу за трьома статтями: ч. 2 ст. 369–2 (Зловживання впливом), ч. 2 ст. 120 (Доведення до самогубства), ч. 4 ст. 426–1 (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України. Про це повідомила прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

Маючи можливість здійснювати вплив на членів медичної комісії військового комісаріату, посадовець твердо пообіцяв родичу призовника (в минулому учаснику бойових дій у війні в Карабасі) вирішити питання щодо визнання його племінника не придатним до військової служби за станом здоров’я. За таку послугу попросив 1500 доларів США. Той погодився, однак невдовзі звернувся із заявою до правоохоронних органів. Передача коштів, уже під «опікою» правоохоронців відбулася в робочому кабінеті на початку червня 2020 року.

Окрім того, заступник військового комісара, зловживаючи наданою йому владою, застосував насильство до молодшого сержанта, який працював у 2018–2019 роках в комісаріаті водієм.

Свого підопічного посадовець змушував отримувати від родичів призовників, які хотіли ухилитися від служби в армії, конверти з грошовими коштами. Починаючи з грудня 2018 року до водія почали звертатися громадяни про те, що питання про визнання непридатними до військової служби їх родичів чи дітей так і не вирішено та наполягали на поверненні коштів.

Коли ж сержант доповів про це начальнику, той відповів, що оскільки ці кошти отримував у громадян він сам, то й сам і мусить їх повертати. За деякий час заступник військового комісара уже в грубій формі вимагав від свого водія 6500 доларів, оскільки нібито хоче повернути їх людям. Однак сержант навідріз відмовився, адже за його словами, тільки передавав кошти, а ними не користувався.

З того часу начальник став погрожувати водієві фізичною розправою, а також пообіцяв розправитися і з членами його сім’ї. При цьому погрожував звернутися до людей з кримінальним минулим. Таким чином впродовж тривалого часу застосовував до свого підлеглого психічне насилля. Згодом керівник посадив підопічного у власний автомобіль і підвіз до одного з кафе в центрі Хмельницького, сам вийшов з авто, а на його місце прийшов невідомий чоловік, який погрожував заручнику ситуації грубим тоном.

Ці погрози молодий чоловік сприйняв як реальні. Хвилюючись за життя своїх близьких, він вирішив покінчити життя самогубством, адже вважав, що за таких умов його сім’ю вже ніхто не чіпатиме. Будучи під емоційним впливом, у липні 2020 року на березі Південного Бугу молодик порізав собі передпліччя лівої руки канцелярським ножем. Та коли йому стало погано, злякався і зателефонував матері, яка одразу викликала швидку допомогу.

Про це йдеться в обвинувальному акті.

Хмельницький міськрайонний суд ухвалив на підставі обвинувального акта по звинуваченню заступника військового комісара призначити у судовому засіданні кримінальне провадження. На засідання будуть викликані учасники судового провадження: прокурор, потерпілий, обвинувачений та захисник.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому сталася смертельна ДТП: водій зіткнувся з електроопорою
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
На Шепетівщині чоловік ображав та виганяв з квартири колишню дружину
Четверо школярів врятували дівчинку від спроби здійснити самогубство
У Хмельницькому врятували 16-річного хлопця, який намагався вкоротити собі віку
Оштрафували чоловіка, який з рук продавав зелень у Хмельницькому

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX