На Хмельниччині за прогули звільнили чоловіка, який перебував на самоізоляції

На Хмельниччині за прогули звільнили чоловіка, який перебував на самоізоляції

Хмельницький апеляційний суд розглянув справу за апеляційною скаргою Хмельницького бюро технічної інвентаризації (БТІ) на рішення Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 8 грудня 2020 року. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

За рішенням, у жовтні минулого року до місцевого суду з позовом до Хмельницького бюро технічної інвентаризації про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди звернувся колишній системний адміністратор установи. Пояснив, що працював там з серпня 2019 року, а наказом від 15 вересня 2020 року його звільнили за прогул без поважних причин. Звільнення вважає незаконним, позаяк з 25 серпня до 10 вересня 2020 року хворів на ГРЗ та перебував на самоізоляції через контакт з особою, хворою на коронавірус, тобто був відсутній на роботі з поважних причин.

За таких обставин просив суд визнати незаконним і скасувати наказ про його звільнення з роботи, поновити його на посаді системного адміністратора, стягнути з БТІ на свою користь 30 297 грн 33 коп середнього заробітку за час вимушеного прогулу та 1 500 грн моральної шкоди.

Хмельницький міськрайонний суд позов задовольнив частково: визнав незаконним і скасував наказ про звільнення позивача з роботи за прогул без поважних причин, поновив його на займаній посаді, стягнув з БТІ на його користь 29 808 грн 57 коп середнього заробітку за час вимушеного прогулу, 1 500 грн моральної шкоди та 1 681 грн 60 коп. судового збору.

Рішення суду в частині поновлення на роботі допущено до негайного виконання.

Рішення суду першої інстанції оскаржило БТІ: просило його скасувати та ухвалити нове — про відмову в позові. Апелянт певен, що позивача звільнили з дотриманням вимог закону, оскільки його не було на роботі без поважних причин з 2 до 4 та з 7 до 10 вересня 2020 року, тому підстави для поновлення його на роботі та стягнення на його користь середнього заробітку за час вимушеного прогулу відсутні.

Як встановив Хмельницький апеляційний суд, з 25 серпня до 1 вересня 2020 року позивач хворів, про що свідчить листок непрацездатності, й щодо нього і членів його сім’ї була підозра захворювання на COVID-19. Хворобу підтвердили в батька. А позивач, згідно з довідкою Військово-медичної служби Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області, знаходився на самоізоляції з 2 до 10 вересня 2020 року у зв’язку з контактом із хворим на COVID-19 і мав стати до роботи 11 вересня 2020 року.

«Встановивши, що з 2 до 4 та з 7 до 10 вересня 2020 року (позивач) перебував на самоізоляції у зв’язку з контактом із хворим на COVID-19, суд першої інстанції дійшов обґрунтованого висновку про відсутність його на роботі з поважних причин і невчинення ним прогулу», — констатує колегія суддів апеляційного суду.

ХАС визнав посилання БТІ на безпідставність перебування позивача на самоізоляції та відсутність його на роботі без поважних причин такими, що не відповідають фактичним обставинам справи та нормам чинного законодавства. Відтак залишив без задоволення апеляційну скаргу установи, а рішення Хмельницького міськрайонного суду — без змін.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині бухгалтерка, яка неправильно визначила прибуток підприємства, поновилася на роботі
Звіт про технічне обстеження – важливі аспекти
COVID та грип відступають. Що після них?
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
На Хмельниччині ховався кухар «кадирівців»
У Шепетівці масово йдуть до травматологів ті, хто перехворів на грип

Читайте у цій рубриці



Скільки на Хмельниччині посіяли цукрового буряка
У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
FacebookTelegramViberWhatsAppX