Військовослужбовцям Хмельниччини пропонують путівки у санаторії

Військовослужбовцям Хмельниччини пропонують путівки у санаторії

Нещодавно Хмельницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки повідомив, про наявність путівок для військовослужбовців та військових пенсіонерів на відпочинок, медичну реабілітацію та санаторно-курортне лікування.

«Пропонуємо ветеранам оздоровитися у Центрах медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», «Пуща Водиця», «Одеський», Центральному військовому клінічному санаторії «Хмільник», Санаторному відділенні Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону «Вінниця», Центральному військовому санаторії Приморський», — йдеться у повідомленні.

Для зручності Хмельницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надав алгоритм отримання санаторно-курортних путівок.

Алгоритм отримання санаторно-курортної путівки військовослужбовцями

За результатами диспансеризації військовослужбовці розподіляються на групи (І, ІІ, ІІІ). Військовослужбовці, що належать до ІІ, ІІІ гр. здоров’я мають хронічні захворювання, тому потребують санаторно-курортного лікування в профільних санаторіях Міністерства оборони України. Санаторно-курортне лікування військовослужбовці та члени їхніх сімей проходять під час чергової відпустки військовослужбовця.

Порядок отримання санаторно-курортної путівки:

  1. Військовослужбовцю необхідно не пізніше, ніж за 10 діб до планової відпустки звернутися до начальника медичної служби частини, а за відсутності начальника медичної служби у військовій частині слід звернутися до начальника медичної служби або до лікаря військової частини, закладу, установи, де частина перебуває на обліку з медичного забезпечення.
  2. Начальник медичної служби узгоджує з військовослужбовцем діагноз та профільний санаторно-курортний заклад, а також строки чергової відпустки:
    • За наявності путівки до закладу і співпадіння дати заїзду зі строками відпустки оформлює її військовослужбовцю.
    • За відсутності путівки або необхідної дати заїзду робить заявку на зміну терміну або на додаткову путівку до командування видів, родів військ Збройних Сил України, командування військ оперативних командувань, військово-медичних клінічних центрів заявку (за територіальним принципом).
    • Після надходження путівки до військової частини повідомляє військовослужбовцю про необхідність її оформлення.

Командири військових частин, керівники закладів, установ забезпечують виконання планів відпусток військовослужбовців та вживають заходів щодо повного використання незалежно від пори року виділених санаторно-курортних путівок, не допускають випадків затримання виїзду до санаторно-курортних закладів осіб, які отримали санаторно-курортні путівки.

Військовослужбовці прибувають до санаторно-курортних закладів з такими документами:

  • санаторно-курортна путівка, що оформлена відповідним чином;
  • паспорт;
  • посвідчення особи (військовий квіток);
  • посвідчення особи, яке дає право на пільги (за наявності);
  • медична книжка;
  • відпускний квиток;
  • документ, що підтверджує розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Пільги на санаторно-курортне лікування

Пільги на санаторно-курортне лікування для військовослужбовців та членів їх сімей надаються за урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Право на оплату 25 % вартості санаторно-курортної путівки для військовослужбовців, та 50 % — для членів їх сімей (чоловік (дружина), неповнолітні діти) надається при умові, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує трьох прожиткових мінімумів. У 2021 році це становить:

  • з 1 січня — не більше 6810 грн на 1 особу;
  • з 1 липня — не більше 7137 грн на 1 особу;
  • з 1 грудня — не більше 7443 грн на 1 особу.

Якщо сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців перевищує три прожиткових мінімуми путівка для військовослужбовців та членів його сім’ї надається за собівартістю.

Військовослужбовцям — учасникам бойових дій санаторно-курортні путівки надаються безоплатно.

Алгоритм отримання санаторно-курортної путівки пенсіонерами Міністерства оборони України

Ветерани військової служби, ветерани війни та члени сімей ветеранів військової служби, які отримують пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» забезпечуються санаторно-курортним лікуванням в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, де вони перебувають на обліку.

Для отримання путівки пенсіонер Міністерства оборони України звертається до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з наступними документами:

  • заявою;
  • медичною довідкою форми № 070/о;
  • паспортом;
  • посвідченням, що дає право на пільги (за наявності);
  • довідкою з Пенсійного фонду України про отримання пенсії відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Путівка оформлюється не пізніше ніж за 10 діб до строку заїзду до санаторно-курортного закладу.

Вартість путівки для ветеранів військової служби складає — 25 % від собівартості, для членів сім’ї ветеранів військової служби — 50 %, для ветеранів війни — безоплатно.

Строк санаторно-курортного лікування в санаторно-курортних закладах становить 21 (14) календарних діб.

Громадяни, що не відносяться до вказаних категорій та не мають права на пільгове санаторно-курортне лікування можуть придбати путівки безпосередньо у центрах медичної реабілітації та санаторного лікування, а також військових санаторіях під час прибуття до закладу.

З метою уникнення непорозумінь краще попередньо уточнювати наявність вільних місць на обрану дату.

Вартість санаторно-курортного лікування на 2021 рік без урахування пільг:

  • на 21 добу — 15750 грн;
  • на 14 діб — 10500 грн.

За детальнішою інформацією звертайтеся до Хмельницького обласного ТЦК та СП за адресою: місто Хмельницький, вул. Героїв Майдану, 64, тел. (0382) 62-05-13. Та у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (військові комісаріати) Хмельницької області за місцем реєстрації.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Тіло загиблого офіцера з Шепетівщини 2 роки було на окупованих територіях: на сайті Президента зареєстрували петицію
Віддали останню шану воїну з позивним «Маріуполь», якому Шепетівка припала до душі
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість
У бою героїчно загинув головний сержант із Шепетівщини
У Шепетівці попрощаються із загиблим Захисником у день його народження
На Хмельниччині молодик забрав квіти з могили полеглого захисника

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині під час повітряної тривоги знищили 2 ворожі БпЛА
На Хмельниччині поновлено права понад пів сотні вимушених переселенців 
На Хмельниччині обрали 13 громад для пілотного проєкту, що фінансує Євросоюз
На Хмельниччині нелегально перебував іноземець
На Хмельниччині з різних причин сталися чотири пожежі за добу
На Хмельниччині захисник скористався можливостями унікального проєкту Олени Зеленської
FacebookTelegramViberWhatsAppX