Вчителя із Городоччини оштрафували на 17 тисяч гривень за книги, які розпалюють національну та релігійну ворожнечу

Вчителя із Городоччини оштрафували на 17 тисяч гривень за книги, які розпалюють національну та релігійну ворожнечу

Городоцький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором відділу Хмельницької обласної прокуратури та підозрюваним у зберіганні та перевезенні з метою збуту, а також збуті творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію (частина 1 статті 300 Кримінального кодексу України), визнав останнього винним у пред’явленому обвинуваченні та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді 17000 гривень штрафу. Речові докази — 6 книг — суд ухвалив знищити. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

За вироком, 57-річний вчитель з Городоцького району в невстановлений досудовим розслідуванням час купив шість книг Харківського видання, 2007 року, які відповідно до «Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини», розміщеному на офіційному сайті Державного комітету телебачення і радіомовлення України, належать до таких, що не рекомендовані до ввезення в Україну.

Книги, які не відповідають вимогам законодавства України у сфері суспільної моралі, оскільки містить інформацію, яка пропагує ідеологію фашизму (нацизму, расизму), розпалює національну та релігійну ворожнечу, принижує та ображає єврейську націю та інші нації за національною ознакою, пропагує неповагу до національних і релігійних святинь, він зберігав в гаражі. 12 листопада цього року привіз дві книги в середмістя Сатанова, де продав молодій жінці за 300 гривень. Того ж дня правоохоронці провели за місцем проживання чоловіка обшук і в гаражі виявили та вилучили ще 4 таких книги.

Під час досудового слідства між прокурором відділу Хмельницької обласної прокуратури та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості. Сторони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за ч. 1 ст. 300 КК України, він визнав свою вину в повному обсязі, розкаявся у скоєному. Також сторони узгодили покарання у виді штрафу.

У судовому засіданні обвинувачений і захисник просили затвердити угоду про визнання винуватості. Прокурор також не заперечив проти її затвердження.

Суд зазначає, що чоловік обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 300 КК України, свою вину визнав, розуміє наслідки укладення угоди та наполягає на її затвердженні, тож підстав для відмови в затвердженні угоди не встановлено.

«Узгоджена прокурором і обвинуваченим міра покарання — штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн., відповідає загальним засадам призначення покарання, інтересам суспільства не суперечить, визначена у межах санкції 1 ст. 300 КК України, та, на думку суду, є справедливою, необхідною і достатньою для виправлення (обвинуваченого) та запобігання вчинення ним нових кримінальних правопорушень», — ідеться у вироку суду.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Вчителя із Городоччини оштрафували на 17 тисяч гривень за книги, які розпалюють національну та релігійну ворожнечу»

  1. Николай коментує:

    Будьте бдительны! Прежде чем купить книги, отправьте их на экспертизу к прокурору!

  2. олег чурбанов коментує:

    Брєдятіна!!!!!!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Екс-вчитель танців завантажував та зберігав дитячу порнографію: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
Надзвичайники Шепетівщини виявили тіло чоловіка на згарищі
Вчитель-захисник із сусідньої з Хмельниччиною області здійснив мрію після реабілітації
Магія манги: як вибрати та де купити мангу на українській мові
П’єси мелодрами: топ 10 п’єс, що потрібно прочитати
Комплекты книг по любимым играм и комиксам

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
На Хмельниччині жінка скористалася безпорадним станом чоловіка
FacebookTelegramViberWhatsAppX