Хмельницьку АЕС перевірили на готовність до роботи в осінньо-зимовий період

Хмельницьку АЕС перевірили на готовність до роботи в осінньо-зимовий період

Нещодавно на Хмельницькій АЕС працювала комісія з числа представників енергокомпанії, Держнагляду та Міненерго. Експерти з’ясовували, чи достатньо заходів вжито на підприємстві, аби в холодну пору року уникнути проблем, пов’язаних зі зниженням температури, можливими рясними снігопадами тощо. Про це повідомила у фейсбуці пресслужба ХАЕС.

За словами виконуючого обов’язки начальника виробничо-технічної служби Олега Богуша, в рамках підготовки до ОЗП 2020–2021 років створено як центральну комісію з перевірки готовності ХАЕС до зими, так і комісії з виконання робіт у станційних підрозділах. Розроблено заходи з підготовки будівель та споруд Хмельницької АЕС, а також об’єктів соцкультпобуту до роботи в ОЗП. Дві комплексні перевірки, які провели фахівці служби відомчого нагляду і пожежної безпеки, показали рівень виконання запланованих заходів, а комісії підрозділів визначили готовність своїх об’єктів, будівель та споруд нести осінньо-зимові навантаження. Результати перевірок відображені у відповідних актах.

За участі голови центральної комісії — головного інженера ХАЕС Олександра Клєпова, його заступника з ремонту Валерія Лисенка, головного інспектора Василя Лановенка та керівників структурних підрозділів розглянуто широкий спектр питань, спрямованих на досягнення поставлених цілей для належної підготовки до зими. Перелік доволі об’ємний і налічує більше 10 пунктів, включаючи як організаційно-технічні заходи, зокрема, готовність основного технічного обладнання, будівель і споруд, їх теплопостачання і теплозахист, приточно-витяжну вентиляцію (в тому числі підземних комунікацій), так і виконання окремих дозволів ДІЯРУ на експлуатацію першого й другого енергоблоків після проведення планово-попереджувального ремонту та приписів наглядових органів. Не обійшли увагою також ряд інших не менш важливих моментів, серед яких оцінка стану протипожежних заходів та охорони праці, проведення протиаварійних тренувань персоналу, фінансові витрати та забезпечення матеріально-технічними ресурсами для виконання запланованого обсягу робіт.

Комісія, яка працювала на ХАЕС, надала певні рекомендації для забезпечення успішного проходження Хмельницькою АЕС і її містом-супутником Нетішином осінньо-зимового періоду та дійшла висновків, що на підприємстві для цього виконано відповідні заходи у достатніх обсягах. За таких умов прикрих несподіванок не повинно бути. Рішення про видачу акту готовності станції до роботи в холодну пору року прийматиме центральна комісія Енергоатома за результатами виконання Хмельницькою АЕС рекомендацій щодо усунення виявлених зауважень.

Олег Богуш зазначив, що робота комісії з перевірки готовності до осінньо-зимового періоду проходила у стислі терміни та з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, які діють на Хмельницькій АЕС у період карантину. Він подякував персоналу, який брав участь у підготовці до ОЗП, та побажав усім нетішинцям бути здоровими, з теплом і комфортом зустріти й провести зиму, а крім того, закликав мешканців міста вчасно розраховуватися за спожиті електроенергію, тепло і воду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Шахраї вмовили шепетівчанку віддати свої заощадження
Ініціювали перевірку укриттів в одній з громад Шепетівщини
Хмельничанка через лежанку для кота втратила всі заощадження
На Хмельниччині виявили близько пів сотні неоформлених працівників
У Хмельницькому в молодика, який побачив полісменів, різко змінилися плани
На Хмельниччині чоловік повідомив про масову загибель риби

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX