На Хмельниччині чоловік після сварки з дружиною розгромив вивіски та магазин

На Хмельниччині чоловік після сварки з дружиною розгромив вивіски та магазин

Торік у червні в Полонному 24-річний місцевий житель, будучи напідпитку, вирвав з паркану дерев’яний штахет і почав трощити ним вивіску магазину й рекламну пластикову вивіску біля нього. Потім зайшов всередину й у присутності власника та відвідувачів розбив ще скло у вхідних металопластикових дверях. Магазин припинив роботу. Зупиняти дебошира кинулися господар і відвідувач. Між нападником та підприємцем зав’язалася штовханина, у результаті якої останній отримав легкі тілесні ушкодження. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Правоохоронці кваліфікували дії обвинуваченого як хуліганство — грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, пов’язаному з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії (частина 3 статті 296 Кримінального кодексу України).

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав і пояснив, що того дня посварився зі своєю дружиною, тому напився і в розбурханому стані почав громити вивіски і магазин.

Окрім визнання вини, підтвердилася вона й дослідженими у суді доказами.

А от щодо пред’явленого йому органом досудового розслідування обвинувачення ще й у посіві та вирощуванні конопель (ч.2 ст. 310 КК України), то суд дійшов висновку, що зібраних доказів у справі недостатньо. Суд зауважує, як на доказ, сторона обвинувачення зіслалась на дані протоколу обшуку помешкання обвинуваченого, на земельній ділянці якого поліцейські знайшли і вилучили 124 рослини конопель.

Утім, чоловік заперечив причетність до посіву і вирощування нарковмісних рослин, пояснивши, що будинок дійсно купила його дружина в розстрочку, але він був непридатний для проживання. Ремонт у будинку він почав робити вкінці травня 2019 року, тож до того часу там не мешкав. Це підтвердили й три свідки.

«Оцінюючи вищенаведені надані стороною обвинувачення докази та оцінюючи їх відповідно до ст. 94 КПК України з точки зору їх допустимості, належності, достовірності для прийняття відповідного процесуального рішення, суд приходить до висновку про те, що сторона обвинувачення не довела та не надала допустимих і достатніх доказів у винуватості обвинуваченого у незаконному посіві та вирощуванні рослин конопель, не містять таких доказів і інші матеріали провадження. А надані стороною обвинувачення наявні докази ґрунтуються на припущеннях», — ідеться у вироку суду.

Отож, Полонський районний суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України, та призначив йому покарання — позбавлення волі на два роки, звільнивши від його відбування з випробування та дворічним іспитовим строком.

І виправдав за ч. 2 ст. 310 КК України — «за недоведеністю участі обвинуваченого у вчиненні цього кримінального правопорушення».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Олімп військових інструментів: огляд товарів від Olvicom
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
У селі на Полонщині горів житловий будинок
На Хмельниччині оштрафували жінку, яка продавала молоко та сир біля магазину
На Хмельниччині медуніверситет судився зі студенткою, що виїхала до США

Читайте у цій рубриці



Скільки на Хмельниччині посіяли цукрового буряка
У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
FacebookTelegramViberWhatsAppX