У Славуті земельних ділянок для всіх учасників АТО не вистачить

У Славуті земельних ділянок для всіх учасників АТО не вистачить

22 липня у залі засідань Будинку рад відбулася зустріч міського голови Василя Сидора із учасниками АТО/ООС щодо проблеми виділення для них земельних ділянок на території Славутської міської ОТГ. Про це повідомила пресслужба Славутської міської ради.

Захід ставив за мету проаналізувати наявний земельний фонд, визначити резервні земельні ділянки, знайти порозуміння у цьому питанні та на практиці відпрацювати усі пропозиції із структурними підрозділами.

Проте звернень від учасників АТО/ООС на отримання земельної ділянки стає дедалі більше, а органи місцевого самоврядування зіткнулися з проблемою відсутності стількох вільних земельних площ, аби задовольнити запит кожного учасника бойових дій.

З 2014 року від початку антитерористичної операції в Україні вільні земельні ділянки під індивідуальне житлове будівництво, Славутською міською радою виділялися в першу чергу учасникам АТО та сім’ям загиблих АТО. Зокрема, Славутською міською радою було виділено учасникам АТО, в тому числі, сім’ям загиблих, 46 земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво та 135 — для будівництва індивідуальних гаражів.

Розпочинаючи зустріч, міський голова Василь Сидор наголосив, що будь-які дії, пов’язані із будівництвом чи землею на території Славутської міської ОТГ здійснюються, керуючись основним документом — Генеральним планом, який був розроблений у 2008 році. За цей період відбулося багато змін у законодавстві, частину обʼєктів було прийнято у комунальну власність, розроблено промисловий сектор.

«Ми прийняли у комунальну власність 400 га землі колишньої військової частини. Так, 50 га знаходиться під Індустріальним парком — територія, яка завдяки задекларованими державою преференціям може стати привабливою для інвесторів та неабияк зміцнити промисловий потенціал громади. Стільки ж землі пропонується під промислове виробництво поза Індустріальним парком з метою створення там потужних підприємств та нових робочих місць. Наразі на цій території працює близько 500 субʼєктів господарської діяльності, зайнято більше 2,5 тис. працівників. Ми маємо досить потужний резерв для того, щоб у перспективі створити ще 5–7 тис. робочих місць та розвинути екологічно безпечне виробництво. Крім того, підприємства, які працюють на території нашого міста, повинні рано чи пізно переміститися у цю зону, — зауважив голова міста. — Наше спільне завдання разом із депутатами — ефективно використовувати земельні ресурси та працювати на перспективу розвитку територіальної громади. Будь-які спроби звинуватити органи місцевого самоврядування у безкоштовному виділенні землі своїм працівникам, депутатам — безпідставні».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Мешканцю Славути заборонили наближатися до своєї матері
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
На Шепетівщині молодик під кайфом хотів «вирішити справу на місці»
У Славуті зупинили водія, якому суд заборонив сідати за кермо

Читайте у цій рубриці



Топ 10 новинних сайтів Хмельницького
На Хмельниччині через пориви вітру знеструмлено 96 населених пунктів
На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
FacebookTelegramViberWhatsAppX