На Хмельниччині піймали п’яного чоловіка за кермом мотоблока

На Хмельниччині піймали п’яного чоловіка за кермом мотоблока

28 травня 2020 року в с. Майдан-Олександрівський Віньковецького району місцевий житель керував мотоблоком «Зубр-8» п’яним — це засвідчив огляд на стан сп’яніння, що проводився в установленому законом порядку зі згоди водія із застосуванням приладу «Драгер» Аlkotest. Його результат — 2,91 проміле, який у 14,5 разів перевищує допустиму норму і відповідає стану сильного алкогольного сп’яніння. Про це йдеться на сайті Хмельницького апеляційного суду.

Зважаючи, що до адмінвідповідальності за керування транспортним засобом напідпитку, водія притягують вдруге протягом року, поліцейські склали щодо нього протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 130 КУпАП.

Віньковецький районний суд, що розглядав справу про це адміністративне правопорушення, зауважує: «Вирішуючи питання про накладення адміністративного стягнення, суд бере до уваги, що на момент розгляду справи, з 1 липня 2020 року внесені зміни у статтю 130 КУпАП ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень». Із диспозиції цієї статті було виключено положення про відповідальність за цією статтею осіб, які керують транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, а так само відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння (…) Хоча відповідальність посилювалась за дане правопорушення, проте до вказаних правовідносин застосовуються приписи ст. 8 КУПаП, якою оговорено, що особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, підлягає відповідальності на підставі закону, що діє під час і за місцем вчинення правопорушення».

Відтак суд постановив визнати водія мотоблоку винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 130 КУпАП — повторне протягом року керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння — і накласти на нього адміністративне стягнення у виді 20 400 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортним засобами строком на три роки.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду.

Нагадаємо, в Шепетівці 40-річний чоловік побив поліцейського. Чо­ло­вік, ймо­вір­но, на­під­питку, ха­отич­но їхав на мо­тоб­ло­ці по прос­пекті Ми­ру в Ше­пе­тів­ці. Гро­мадсь­кість не вит­ри­ма­ла та­ко­го не­по­добс­тва та вик­ли­ка­ла по­лі­цію.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
На Хмельниччині у ДТП загинули 19-річний водій легковика та його 15-річний пасажир
На Хмельниччині молодий чоловік поклав на стіл одному з патрульних 10 тисяч гривень
У Хмельницькому п’яний водій, тікаючи від поліції, розбив «Теслу»
На Шепетівщині пасажирка намагалася допомогти водієві у незаконний спосіб
У Славуті зупинили водія, якому суд заборонив сідати за кермо

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX