У Славуті старі контейне­ри для сміття перевезуть у приватний сектор

У Славуті старі контейне­ри для сміття перевезуть у приватний сектор

З 1 січня 2018 року, відповідно до закону «Про відходи», всіх зобов’язали сортувати сміття. У Славуті таку практику започаткували ще у 2015 році. Із квітня минулого року послуги зі збору, сортування, транспортування, захоронення та переробки сміття, ТПВ, утримання сміттєзвалища та полігону ТПВ надає комунальне підприємство «Славута-Сервіс».

Вчора, 1 липня, на КП «Славута-Сервіс» надійшла нова партія із 25-ти сучасних пластикових сміттєвих контейнерів. Відвідав підприємство міський голова Василь Сидор, зазначивши наступне:

— Технології на місці не стоять. Тому ми постійно вивчаємо новинки, враховуючи дві важливі категорії — якість та ціну. Цінова політика нас влаштовує — ці контейнери на 30–40 % дешевше попередніх. При бережному користуванні термін експлуатації контейнерів однозначно збільшиться. Контейнери з кришками та обладнані педаллю, яка дозволяє відкривати його ногою. Відтепер людям не доведеться робити це руками. Важливо, що вони будуть закриті та захищені від опадів. Ми завершили перший найбільш відповідальний та вартісний етап програми з управління відходами, а саме — облаштували майданчики, придбали контейнери для побутових відходів та роздільного збору сміття, закупили транспорт, провели відповідну роботу із жителями міста та громади щодо розташування контейнерних майданчиків таким чином, аби не було нарікань з боку людей. Завершивши цей складний етап, ми маємо можливість сортувати відходи на ПЕТ, скло та папір, змішані тверді побутові відходи. Будемо й надалі послідовно продовжувати роботу із роздільного збору, сортування відходів, їх утилізації, а також забезпечення своєчасного вивозу сміття, покращення надання послуг. Закликаю усіх славутчан заключати угоди на вивіз сміття з підприємством. Сподіваюся на розуміння мешканців щодо цивілізованого збору сміття, адже наша мета — чиста громада та довкілля.

У Славуті старі контейне­ри для сміття перевезуть у приватний сектор

Головний інженер КП «Славута-Сервіс» Алла Ластовецька поділилася планами на майбутнє:

— Пластикові контейнери ми розмістимо на центральних вулицях міста, а металеві перевеземо у приватний сектор. Попередньо ми закупили два експериментальні пластикові контейнери. За пів року експлуатації ми зрозуміли, що вони краще металевих. Додатково плануємо встановити контейнерні майданчики на вулиці Суворова, Пушкіна, Парковій, І. Франка та у мікрорайоні «Мокроволя». Контейнери — це вимоги сьогодення та якість надання послуг.

Як зазначає пресслужба Славутського МВК, вивіз ТПВ здійснюється трьома спецавтомобілями, якими обслуговуються 11 маршрутів загальною протяжністю 833 км. Збір та вивіз сміття відбувається за семиденним графіком з 06:30 до 15:00.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «У Славуті старі контейне­ри для сміття перевезуть у приватний сектор»

  1. Роман Кучеров коментує:

    Нам би хоч якісь)))

  2. Alla Bunechko коментує:

    Баки для сміття по вулицях – це жахливо, це вже вчорашній день. Сміття мають забирати від хати, а сортувати сміття повинні люди самі, а те, що переробляється – здавати підприємцям на переробку. Наприклад, у Японії усі люди багатоповерхівок своє сміття самі сортують у себе в будинку у спецприміщеннях, а звідти воно йде на переробку одразу. У Європі приватний сектор виставляє уже теж розсортоване сміття біля дому. Ось до такого ми повинні прагнути


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Дешевше було заплатити: у Славуті судили чоловіка, який вкрав «Снікерс»
На Шепетівщині судитимуть винуватця ДТП з 5 загиблими, серед яких 2 дітей
У громаді на Шепетівщині спростували чергову «типову» брехню
40-річну славутчанку та її молодого спільника тримають під вартою
В інфекційному відділенні Славутської лікарні турбуються про комфорт та якісну меддопомогу

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX