Ряди нацгвардійців Хмельницького поповнили жінки

Ряди нацгвардійців Хмельницького поповнили жінки

Сьогоднішній квітучий травневий день стане насправді незабутнім та одним з найвизначніших у житті для п’ятнадцяти юнаків і дівчат, які вирішили назавжди пов’язати своє майбутнє зі службою у війську, вступивши на військову службу за контрактом у рядах Національної гвардії України у військовій частині 3053, що у Хмельницькому.

Ряди нацгвардійців Хмельницького поповнили жінки

Урочистості з нагоди складання військової присяги відбулися у тісному колі побратимів, у зв’язку з карантинними заходами — без гостей, батьків та рідних, яких завжди раді бачити на подібних заходах, проте ніщо не затьмарило радості цієї довгоочікуваної для новобранців події. Протягом шести тижнів новоспечені гвардійці проходили базовий курс з підготовки, під час якого опановували знання та навички, необхідні у щоденній військовій справі, а сьогодні урочисто проголосили клятву на плацу військової частини.

Ряди нацгвардійців Хмельницького поповнили жінки

— Військова присяга — це клятва на вірність народові України. За всіх часів вона була, є і буде найвідповідальнішим етапом в житті будь-якого громадянина. Тільки що ви прийняли військову присягу та стали повноправними воїнами Національної гвардії України, які несуть відповідальність за мир та спокій в державі. У цей святковий день бажаю вам високих досягнень у благородній справі служіння своєму народові та віри в щасливе майбутнє нашої Батьківщини! — звернувся з привітальним словом до присутніх командир військової частини 3053 підполковник Роман Березнюк.

Ряди нацгвардійців Хмельницького поповнили жінки

Молоді воїни-гвардійці, котрі отримали первинні військові навички, з помітним хвилюванням, але з радістю в очах, міцно стискаючи зброю в руках, один за одним виходили зі строю для складання священної клятви перед українським народом, зобов’язуючись мужньо та віддано захищати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Усі вони свідомо та впевнено обрали для себе такий шлях.

Ряди нацгвардійців Хмельницького поповнили жінки

Серед новачків — і жінки, які прийшли з цивільних, одна з таких дівчат солдат Оксана Боднарук.

— Для мене настав цей час, коли я мусила таки прийти у військо, тому що це, як говориться, у нас «на роду написано»: в моїй родині більшість — військові медики, мій тато військовий лікар Повітряно-десантних військ, полковник у відставці. Він дуже задоволений та щасливий, що я пішла по його стопах! Мій брат служить у прикордонних військах, мама, дядько, тітка та бабуся — військові лікарі. Тож я не могла зрадити сімейні традиції, хоч і прийшла до цього тільки зараз. За першою своєю освітою я медична сестра і планую в частині служити на посаді санітарного інструктора. Маю також вищу освіту за спеціальністю «Фізична реабілітація і спорт», працювала до вступу на контрактну військову службу медсестрою, а пізніше — майже дев’ять років — викладачем фізкультури в одному з місцевих професійних ліцеїв. Проте, від долі не втечеш: я вирішила кардинально змінити професійний напрямок та пов’язати усе своє майбутнє життя з військовою сферою. Впевнена — не пошкодую! — поділилася Оксана.

Ряди нацгвардійців Хмельницького поповнили жінки

З напутнім словом та найкращими побажаннями до молодих гвардійців звернувся також і колишній командир частини, голова ветеранської організації підполковник запасу Василь Хитрик, а капелан військової частини отець Володимир Марущак благословив, окропивши свяченою водою, новобранців на подальшу легку та успішну службу на благо рідного народу.

Ряди нацгвардійців Хмельницького поповнили жінки

Тож молоді гвардійці готові приступити до виконання почесної, мужньої та відповідальної справи — захищати свою Батьківщину! В добру путь!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці попрощались із 20-річним військовим з позивним «Ред»
Кулеметник підрозділу НГУ Хмельниччини: трофейний «Васильок» знищує окупантів
Із вересня вважався зниклим безвісти: на шиті повертається кулеметник із Шепетівщини
Пес Фараон допомагає забезпечувати охорону стратегічних об’єктів на Хмельниччині
Двоє нацгвардійців із Шепетівщини показали золотий результат із пауерліфтингу
Нацгвардійці у Хмельницькому відзначили День Незалежності України

Читайте у цій рубриці



У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
FacebookTelegramViberWhatsAppX